A Most Wanted Man - Ο Νο.1 Καταζητούμενος

Παραγωγή: Βρετανία/Γερμανία/ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 122 λεπτά

Είδος: Κατασκοπικό Θρίλερ                           

Σκηνοθεσία: Anton Corbijn

Πρωταγωνιστούν: Philip Seymour Hoffman, Rachel McAdams, Willem Dafoe, Robin Wright, Grigoriy Dobrygin, Derya Alabora, Daniel Bruhl, Nina Hoss, Herbert Gronemeyer, Marin Wuttke, Kostja Ullman, Homayoun Ershadi, Mehdi Dehbi, Vicky Krieps, Rainer Bock. 

Υπόθεση: O Ισά Καρπόφ είναι ένας Τσετσένος λαθρομετανάστης στη Γερμανία που παρακολουθείται ως ύποπτος τρομοκρατίας από τη Γερμανική αντικατασκοπία η οποία επίσης παρακολουθεί και τον Δόκτορα Αμπντουλάχ, έναν ευκατάστατο και φιλάνθρωπο μουσουλμάνο που είναι κι αυτός ύποπτος για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν στην υπόθεση ανακατεύονται ο Γερμανός επικεφαλής της Ασφάλειας και η Αμερικανίδα επιτετραμμένη στο Αμβούργο όπου εκτυλίσσεται η ιστορία…

Ακόμη μια ιστορία από τον μάστορα της κατασκοπίας Τζον Λε Καρέ σκηνοθετημένη αυτή τη φορά από τον Ολλανδό πρώην φωτογράφο και σκηνοθέτη ταινιών όπως το Control και το The American Άντον Κόρμπιν. Μια από τις τελευταίες εμφανίσεις στην οθόνη του αδικοχαμένου Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν που παραδίδει και πάλι μαθήματα ερμηνείας σε ένα σύνθετο και συναρπαστικό θρίλερ. 

Διανομή: Seven Films & Spentzosfilm 

Στις αίθουσες από 04.09.14