Venga a prendere il caffè... da noi – Ελάτε να πάρετε τον καφέ σ’ εμάς (Επανέκδοση)

Παραγωγή: Ιταλία – 1970                                                                   

Διάρκεια: 98 λεπτά

Είδος: Σάτιρα                                                

Σκηνοθεσία: Alberto Lattuada

Πρωταγωνιστούν: Ugo Tognazzi, Francesca Romana Coluzzi, Angela Goodwin, Milena Vukotic, Jean-Jacques Fourgeaud, Valentine, Antonio Piovanelli, Piero Chiara, Checco Rissone. 

Υπόθεση: Ο Εμερεντσιάνο (Ούγκο Τονιάτσι) είναι ένας ιδιόρρυθμος μεσήλικας εφοριακός που ζει και εργάζεται σε μια μικρή πόλη κάπου στις αλπικές λίμνες του Ιταλικού Βορρά. Ο Εμερεντσιάνο, διαθέτοντας έντονη προσωπικότητα και γεμάτος επιθυμίες και πάθη, βρίσκεται πλέον σε ηλικία που τον έχει ωθήσει να αφοσιωθεί στην αναζήτηση εύπορης συζύγου. Στη μικρή πόλη προπύργιο της καθολικής ηθικής θα συναντήσει τις τρεις κόρες ενός μακαρίτη καθηγητή φυσιολογίας, οι οποίες παρότι πλούσιες, δυστυχώς δεν είναι καθόλου νέες και όμορφες. Παρ’ όλα αυτά, εκείνος αποφασίζει να παντρευτεί μια από αυτές και τις άλλες δυο να τις διατηρήσει στον κύκλο “αγάπης και εμπιστοσύνης” του, ως ερωμένες. Οι άπειρες ερωτικά και ανυποψίαστες αδερφές αρχίζουν μετά τη γνωριμία τους με τον πονηρό εφοριακό σταδιακά να λαχταρούν την ανδρική συντροφιά και ξεδιπλώνουν, στην πορεία, τα σεξουαλικά τους ταλέντα…

Γαργαλιστική στην εποχή της η ηθογραφική αυτή κωμωδία του σημαντικού Ιταλού δημιουργού άνοιξε νέους δρόμους στην απεικόνιση του σεξ στο mainstream σινεμά ωστόσο σήμερα από την άποψη αυτή φαντάζει γραφική και ξεπερασμένη. Καθόλου όμως ξεπερασμένη δεν είναι η πνευματώδης ανάλυσή της για την αστική ηθική και την καθολική υποκρισία. Και είναι σκέτη απόλαυση ούτως η άλλως η ερμηνεία του Ούγκο Τονιάτσι στον κεντρικό ρόλο του προικοθήρα Καζανόβα δημόσιου υπάλληλου. Για ανακάλυψη και επανεκτίμηση. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 31.07.14