Third Person - Το Τρίτο Πρόσωπο

Παραγωγή: ΗΠΑ/Βρετανία/Γερμανία/Βέλγιο – 2013 

Διάρκεια: 137 λεπτά

Είδος: Ψυχολογικό Δράμα                             

Σκηνοθεσία: Paul Haggis                               

Πρωταγωνιστούν: Liam Neeson, Olivia Wilde, Adrien Brody, Moran Atias, Maria Bello, Mila Kunis, Kim Basinger, James Franco, Loan Chabanol, Riccardo Scamarcio, Oliver Grouch, Michele Melega, Gianni Franco, Marius Bizau, Katy Louise Saunders, Valentina Gaia, Aido Bufilandi, Vinicio Marchioni, Carolin Goodall, David Harewood.           

Υπόθεση: Ο διάσημος και βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας Μάικλ (Λίαμ Νίσον), ταξιδεύει στο Παρίσι για να σκεφτεί τη ζωή του και να ολοκληρώσει το τελευταίο βιβλίο του, αφήνοντας τη σύζυγο του, Ελέιν (Κιμ Μπέισινγκερ), πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το τρίτο πρόσωπο, η νεαρή ερωμένη του Άννα Μπαρ, επίσης διάσημη κοσμικογράφος τον ακολουθεί στο Παρίσι ζητώντας του να της διορθώσει το πρώτο της χειρόγραφο. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Σον (Έιντριεν Μπρόντι) βρίσκεται να τριγυρίζει στους δρόμους της Ρώμης καταλήγοντας να κάνει παρέα με τη Μόνικα μια τσιγγάνα που γνωρίζει σε ένα μπαρ. Το τρίτο πρόσωπο μένει πίσω στις ΗΠΑ… Ο Ρικ (Τζέιμς Φράνκο) ζει σε ένα αριστοκρατικό σπίτι της Νέας Υόρκης, μαζί με τον γιο του από τον προηγούμενο του γάμο και τη νέα του σύντροφο. Το τρίτο πρόσωπο η πρώην γυναίκα του Τζούλια προσπαθεί απεγνωσμένα να κερδίσει το δικαίωμα να βλέπει το παιδί της, δικαίωμα που έχει στερηθεί νομικά, όμως οι περιστάσεις την εμποδίζουν.

Παρίσι, Ρώμη, Νέα Υόρκη. Τρείς αλληλένδετες όσο δεν παίρνει ιστορίες αγάπης και όχι μόνο, που όλες κρύβουν από ένα μυστικό που θα αποκαλύψουν σταδιακά ανατρέποντας την άποψη του θεατή για το θέαμα που παρακολουθεί και αποδεικνύοντας την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Watch me είναι η φράση κλειδί της ταινίας. Και ο θεατής πρέπει να παρακολουθεί πολύ προσεκτικά το διανοητικό παιχνίδι που του στήνει ο βραβευμένος με δύο Oscar δημιουργός του Crash. Πολύ φιλόδοξο εγχείρημα που κατά διαστήματα είναι συγκλονιστικό, εγκεφαλικό, συγκινητικό, βαρετό και τελικά άνισο. Τεράστιο φορμαλιστικό ενδιαφέρον αλλά και μεγάλη διάσπαση της ίντριγκας σε πολλά πρόσωπα-κομμάτια ενός αινίγματος που δεν κολλάνε πάντα καλά μεταξύ τους. Ακόμη και η αποτυχία όμως ενός σπουδαίου δημιουργού δεν παύει να είναι ενδιαφέρουσα και γοητευτική. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 03.07.14