The Fault in our Stars – Το Λάθος Αστέρι

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014

Διάρκεια: 126 λεπτά

Είδος: Δράμα                                                

Σκηνοθεσία: Josh Boone                              

Πρωταγωνιστούν: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff, Laura Dern, Sam Trammell, Willem Dafoe, Lotte Verbeek, Ana Dela Cruz, Randy Kovitz.           

Υπόθεση: Η Χέιζελ Γκρέις Λάνκαστερ (Σέιλιν Γούντλι) είναι μόλις δεκαέξι χρονών και καρκινοπαθής. Η ζωή την έχει κάνει σκληρή και συναισθηματικά ασταθή. Όταν οι γονείς της καταφέρνουν να την πείσουν να μετάσχει σε μια ομάδα υποστήριξης τα πράγματα αλλάζουν. Εκεί γνωρίζει (και τελικά ερωτεύεται) τον δεκαοκτάχρονο, επίσης καρκινοπαθή και επίσης τσιμπημένο μαζί της, Γκας Ουότερς (Άνσελ Έλγκορτ). Όσο περνάει ο καιρός, η Χέιζελ και ο Γκας μοιράζονται,  εκτός από ρομαντικές στιγμές και στιγμές κρίσεων της υγείας τους, την αγάπη τους για τη λογοτεχνία – και ειδικότερα το αγαπημένο βιβλίο της Χέιζελ, «Μια Αυτοκρατορική Ασθένεια» (An Imperial Affliction). Η Χέιζελ έχει προσπαθήσει μάταια στο παρελθόν, να έρθει σε επαφή με τον μοναχικό συγγραφέα του βιβλίου, Πίτερ Βαν Χάουτεν (Ουίλεμ Νταφό). Όταν ο Γκας καταφέρνει τελικά να επικοινωνήσει με την προσωπική βοηθό του Βαν Χάουτεν, θα τους δοθεί μια εκπληκτική ευκαιρία, να συναντήσουν τον συγγραφέα, από κοντά, στο Άμστερνταμ. Το ταξίδι τους όμως δεν θα τους δώσει τις απαντήσεις που με πάθος αναζητούσε η Χέιζελ σε όλη της τη ζωή. Θα τις βρει όμως στην σπουδαία εμπειρία της συντροφικότητας που χάρισε και στους δύο τους την αίσθηση ενός μικρού «για πάντα» - έστω και περιορισμένου στο στενό χρονικό πλαίσιο λίγων ημερών!

Βγάλτε τα χαρτομάντηλα και προσέλθετε να απολαύσετε δύο υπέροχες ερμηνείες από το νεαρό πρωταγωνιστικό ζευγάρι στην ταινία-εισπρακτική έκπληξη του φετινού καλοκαιριού στις ΗΠΑ. Βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Τζον Γκριν, «Το Λάθος Αστέρι» παρουσιάζει μια δύσκολη και δυσάρεστη πραγματικότητα με ευαισθησία αλλά και χιούμορ, με έμφαση στα συναισθήματα όλων των εμπλεκόμενων μέσα από τους εξαιρετικά γραμμένους διαλόγους. Αν και χάνει σε ρυθμό κυρίως προς το δεύτερο μέρος και το συνολικό αποτέλεσμα  δεν ξεπερνά το απλά ικανοποιητικό, η ταινία καταφέρνει σε ένα βαθμό να πλασαριστεί ως το Love Story των ημερών μας με μεγάλες πιθανότητες να βρεθεί του χρόνου στην κούρσα των Oscar. Με πρώτη και καλύτερη την Σέιλιν Γούντλι που αποδίδει την Χέιζελ με ποιότητα και βάθος που θυμίζει πρώιμη Στρέιζαντ και δίνει μεγάλες ερμηνευτικές υποσχέσεις για το μέλλον!

Διανομή: Odeon        

Στις αίθουσες από 19.06.14