Million Dollar Arm – Το Χέρι Του Ενός Εκατομμυρίου

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014

Διάρκεια: 124 λεπτά

Είδος: Αθλητική Κομεντί                                

Σκηνοθεσία: Craig Gillespie                           

Πρωταγωνιστούν: Jon Hamm, Pitobash, Suraj Sharma, Madhur Mittal, Aasif Mandvi, Darshan Jariwala, Lake Bell, Alan Arkin, Bill Paxton, Gregory Alan Williams, Allyn Rachel, Tzi Ma.        

Υπόθεση: Μια απόλυτα αληθινή ιστορία που μοιάζει με παραμύθι: όταν η καριέρα του manager παικτών baseball JB Bernstein (Jon Hamm) φθάνει στο ναδίρ μετά την απώλεια ενός μεγάλου συμβολαίου, τότε για να μη χρεοκοπήσει, καταστρώνει ένα νέο business plan ώστε να ανακαλύψει τον επόμενο μεγάλο παίκτη του μπέιζμπολ (και να τα κονομήσει). Εμπνεόμενος από τον Ινδικής καταγωγής συνεταίρο του, ταξιδεύει στην Ινδία, όπου οργανώνει ένα reality με τίτλο “The Million Dollar Arm” για να βρει έναν παίκτη του κρίκετ και να τον μετατρέψει στο επόμενο αστέρι του μπέιζμπολ. Μαζί του έχει για βοήθεια τον βετεράνο Poitevint (Alan Arkin), πρώην παίκτη του μπέιζμπολ με μύτη για ταλέντα. Θα καταλήξουν σε δυο δεκαοχτάχρονους: τον Dinesh (Madhur Mittal) και τον Rinku (Suraj Sharma) που δεν έχουν καμία ιδέα από μπέιζμπολ, ξέρουν, όμως, να ρίχνουν τις απαιτούμενες γρήγορες μπαλιές. Ο JB φέρνει τα παιδιά στην Αμερική ελπίζοντας να τους κλείσει επαγγελματικό συμβόλαιο και να κάνει έτσι την ποθούμενη γερή μπάζα. Καθώς τα δύο παιδιά από την Ινδία προσπαθούν να προσαρμοστούν στο δυτικό τρόπο ζωής και να μάθουν τους κανόνες του παιχνιδιού, ο JB παίρνει από αυτούς, αλλά και από το συνέταιρό του και την όμορφη γειτόνισσά του, πολύτιμα μαθήματα ζωής για την ομαδικότητα, την αφοσίωση και τη σημασία των οικογενειακών δεσμών.

Το baseball είναι μια καθαρά αμερικάνικη υπόθεση που ουδέποτε κατάφερε να συγκινήσει το κοινό μη αγγλόφωνων χωρών ακόμα κι ο θεός ο ίδιος (βλέπε Τομ Χάνκς) να έκανε παιχνίδι. Η επιμονή και οι ανθρωπιστικές αξίες είναι όμως πανανθρώπινα γνωρίσματα και πάνω σ αυτά βασίζεται το καλογραμμένο σενάριο του Τόμας Μακάρθι για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον και να μεταδώσει τη σημασία του αγώνα τόσο των νεαρών επίδοξων αθλητών όσο και του κακομαθημένου μάνατζερ να βρουν όλοι το δρόμο που τους αξίζει σ αυτή τη ζωή. Αν και λίγο μεγαλύτερη σε διάρκεια από όσο θα έπρεπε, χωρίς να ξεφεύγει πάντα από τη ρετσινιά της «αμερικανιάς» και χωρίς μεγάλο appeal στο ελληνικό κοινό, η ταινία είναι γεμάτη από υπέροχους καρατερίστες όπως ο Άλαν Άρκιν και λειτουργεί ικανοποιητικά τουλάχιστον ως πέρασμα στη μεγάλη οθόνη του τηλεοπτικού σταρ των Mad Men Τζον Χαμ.

Διανομή: Feelgood Entertainment      

Στις αίθουσες από 12.06.14