Romeo & Juliet – Ρωμαίος & Ιουλιέτα

Παραγωγή: Βρετανία/Ιταλία/Ελβετία - 2013                                         

Διάρκεια: 118 λεπτά

Είδος: Ρομαντικό Δράμα                               

Σκηνοθεσία: Carlo Carlei

Πρωταγωνιστούν: Douglas Booth, Hailee Steinfeld, Damian Lewis, Laura Morante, Kodi Smit-McPhee, Ed Westwick, Paul Giamatti, Tomas Arana, Stellan Skarsgard, Lesley Manville, Natascha McElhone, Christian Cook, Tom Wisdom, Leon Vitali.                          

Υπόθεση: Οι οικογένειες των Μοντέγων και των Καπουλέτων, με την αέναη έχθρα που τους χωρίζει, ψάχνουν ευκαιρία για καβγά στους δρόμους της Βερόνα. Όταν ο νεαρός Μοντέγος Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, κόρη του λόρδου Καπουλέτου (Damian Lewis) θα ερωτευτούν κεραυνοβόλα, οι οικογένειές τους θα θελήσουν να τους χωρίσουν, και τα πράγματα θα πάρουν τραγική τροπή. Με τη βοήθεια του μοναχού Laurence (Paul Giamatti), το ερωτευμένο ζευγάρι θα καταστρώσει ένα παράτολμο σχέδιο, το οποίο είτε θα φέρει την απόλυτη ευτυχία, είτε θα προκαλέσει ανήκουστο πόνο.

Σε σεναριακή διασκευή του Julian Fellows, βραβευμένου με Oscar για το Gosford Park αλλά και δημιουργού του πολυβραβευμένου τηλεοπτικού Downton Abbey και σε σκηνοθεσία διάσημου στην Ιταλία τηλεοπτικού σκηνοθέτη οι αιώνιοι Εραστές της Βερόνα επανέρχονται για μια ακόμη φορά στη μεγάλη οθόνη. Ο μεγάλος βάρδος του Στράτφορντ δεν θα ήταν πάντως καθόλου ευχαριστημένος όπως λέγεται με το «πείραγμα» του έργου του. Οι προηγούμενοι που είχαν πειράξει το έργο του μεγάλου τραγωδού ήταν ο Φράνκο Τζεφιρέλι το 1968 (με παγκόσμια επιτυχία) αλλά και ο μεταμοντέρνος Μπαζ Λούρμαν το 1996 που έδωσε νέα πνοή στο αναγεννησιακό ρομάντζο χωρίς να προδώσει ούτε σπιθαμή από την ουσία του μεγάλου αυτού μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Διανομή: Feelgood Entertainment                                                   

Στις αίθουσες από 15.05.14