300: Rise of an Empire – 300 : Η Άνοδος της Αυτοκρατορίας (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2014

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είδος: Ιστορική Περιπέτεια Κόμικς

Σκηνοθεσία: Noam Murro

Πρωταγωνιστούν: Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, Hans Matheson, Callan Mulvey, David Wenham, Rodrigo Santoro, Jack O'Connell, Andrew Tiernan, Igal Naor, Andrew Pleavin, Ben Turner, Ashraf Barhom, Christopher Sciueref.

Υπόθεση: Με καθυστέρηση αρκετών χρόνων αλλά με τρισδιάστατη αισθητική και με ενισχυμένες δόσεις αίματος, ιδρώτα και γραμμωμένων κοιλιακών έρχεται το πολυαναμενόμενο sequel  του 300, της εμπορικότερης ξένης ταινίας των τελευταίων ετών στην Ελλάδα (1,2 εκατ. εισιτήρια). Βασισμένο στο τελευταίο ακυκλοφόρητο graphic novel του Φράνκ Μίλερ με τίτλο "Ξέρξης", το νέο κεφάλαιο της Αρχαιοελληνικής εποποιίας εκτυλίσσεται αυτή τη φορά στη θάλασσα. Ο στρατηγός των Αθηναίων Θεμιστοκλής (Σάλιβαν Στέιπλετον) επιχειρεί να ενώσει όλους του Έλληνες εναντίον της Περσικής απειλής ηγούμενος του ενωμένου, πλην Λακεδαιμονίων, ελληνικού στόλου ενάντια στις Περσικές δυνάμεις του "Θεού Βασιλιά" Ξέρξη (Ροντρίγκο Σαντόρο) και της Αρτεμισίας (Έβα Γκριν), της μανιασμένης για εκδίκηση Ελληνίδας ναυάρχου του Περσικού στόλου. Η σύγκρουση αρχικά στο Αρτεμίσιο και μετά στα στενά της Σαλαμίνας είναι καθοριστική για το μέλλον του Ελληνισμού.

Δεν είναι ακριβώς όπως τα είπε ο Ηρόδοτος, ωστόσο δεν χάλασε κι ο κόσμος. Εξάλλου είναι σίγουρο ότι θα γράψει ιστορία η ερωτική συνάντηση του Θεμιστοκλή και της Αρτεμισίας αλλά και οι θανατερές cult  ατάκες που ανταλλάσσουν. Ιδανική η Εβα Γκριν στο ρόλο της Αρτεμισίας, ενός χαρακτήρα δυναμικού αλλά τόσο αρνητικού που μετατρέπει σε αυτοπαρωδία τον αναμενόμενο μισογυνισμό του σεναρίου. Αυτή τη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Ισραηλινός Νόαμ Μούρο ενώ ο Ζακ Σνάιντερ περιορίζεται στο ρόλο του παραγωγού. Ο ελληνικής καταγωγής Πάτρικ Τατόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής της ταινίας, δημιουργεί έναν κόσμο από το μηδέν που προχωράει ακόμη παραπέρα τη σκοτεινή αισθητική της πρώτης ταινίας. Καθαρό fun και action για μεγάλα παιδιά. Ζήτω η Αθηναϊκή Δημοκρατία. Ζήτω οι κοιλιακοί και το photoshop.

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 06.03.14