Nebraska

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 115 λεπτά

Είδος: Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία: Alexander Payne

Πρωταγωνιστούν: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb, Bob Odenkirk, Stacy Keach, Mary Louise Wilson, Rance Howard, Tm Driscoll, Devin Ratray, Angela McEwan.

Υπόθεση: Μοντάνα, στην καρδιά της Αμερικής: Ο ξεροκέφαλος και ολίγον αλκοολικός  γέρο-Γούντι πιστεύει ότι κέρδισε ένα εκατομμύριο δολάρια σε μια κλήρωση για ένα προωθητικό πρόγραμμα. Η γυναίκα του, φωνακλού και γκρινιάρα αλλά κατά βάθος καλόκαρδη και πανέξυπνη, δεν ήξερε καν ότι ήθελε να γίνει πλούσιος. Ο μικρός γιος του δε μπορεί να τον πείσει ότι είναι απλά ένα διαφημιστικό κόλπο. Ο μεγάλος δεν πολυασχολείται όντας παρουσιαστής ειδήσεων στο τοπικό κανάλι. Το γέρικο πείσμα κερδίζει όμως και ο μικρός παίρνει τον πατέρα του με το αυτοκίνητο σε ένα ταξίδι για το Λίνκολν της Νεμπράσκα όπου και βρίσκεται η εταιρεία που μοίρασε τους λαχνούς. Μαζί θα περάσουν τέσσερις πολιτείες, θα επιστρέψουν πίσω στις πηγές της οικογένειας του Γούντι, θα σκαλίσουν πληγές και θα τις κλείσουν σε μια απλή ιστορία για την πολύπλοκη οικογενειακή ζωή είτε στην καρδιά της Αμερικής είτε οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Μια ταινία κόσμημα με υπέροχη ψηφιακή και σινεμασκόπ ασπρόμαυρη φωτογραφία, υποδειγματικό σενάριο, μουσική και ερμηνείες που, όπως όλες οι ταινίες του βραβευμένου με Oscar ελληνικής καταγωγής δημιουργού, εξερευνά σε βάθος, με χιούμορ και καθόλου νοσταλγία, την ουσία των οικογενειακών και μη σχέσεων και της επιθυμίας για ζωή που δεν σβήνει ποτέ όσο και να περάσουν τα χρόνια.

Μια ταινία υποψήφια για 6 Oscar, 5 Χρυσές Σφαίρες, 3 BAFTA και βραβευμένη μεταξύ άλλων στις Κάνες για την ερμηνεία του Bruce Dern.

Διανομή: Σπέντζος Φιλμς

Στις αίθουσες από 23.01.14