American Hustle - Οδηγός Διαπλοκής

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 138 λεπτά

Είδος: Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία: David O. Russell

Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Jeremy Renner, Louis C.K., Jack Huston, Michael Peña, Shea Whigham, Alessandro Nivola, Elisabeth Röhm     , Paul Herman, Saïd Taghmaoui            , Matthew Russell, Thomas Matthews, Adrian Martinez, Anthony Zerbe, Colleen Camp.

Υπόθεση: Απρίλιος 1978: Η ταινία, ελεύθερα βασισμένη στο αληθινό σκάνδαλο Abscam επικεντρώνεται στον Ίρβινγκ Ρόζενφελντ, ένα μικρό κομπιναδόρο που βρίσκει έναν τρόπο  να αλλάξει τη ζωή του όταν συναντά την Σίντνεϊ Πρόσερ, η οποία τον σαγηνεύει με τη γοητεία και την αυτοπεποίθησή της. Η Σίντνεϊ, εμφανιζόμενη ως Βρετανίδα γαλαζοαίματη, γίνεται συνεργάτιδά του και ερωμένη του και η μικρή τους «επιχείρηση» αρχίζει να ανθεί. Όταν, όμως, ο Ίρβινγκ και η Σίντνεϊ παρασύρονται και πιάνονται επ’ αυτοφώρω σε ένα κόλπο από τον ομοσπονδιακό πράκτορα Ρίτσι ΝτιΜάσο αναγκάζονται, για να μην καταλήξουν στη στενή, να δουλέψουν για εκείνον, παρασύροντας σε παρανομίες διεφθαρμένους πολιτικούς άρχοντες, με πρώτο και καλύτερο τον Κάρμαϊν Πολίτο έναν δήμαρχο που προσπαθεί να αναμορφώσει το Ατλάντικ Σίτι και να φέρει οικονομική άνοδο στους ανθρώπους που αγαπά, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι  θα πρέπει να συνεργαστεί με έναν «ασυνήθιστο» επενδυτή. Ο ΝτιΜάσο γρήγορα παρασύρεται από τον λαμπρό κόσμο τού Ίρβινγκ και της Σίντνεϊ και ξεφεύγει τελείως αλλά τελείως από την επίσημη επιχείρηση. Στο μεταξύ, η εκρηκτική και ολίγον αλλοπαρμένη σύζυγος τού Ίρβινγκ, Ρόζαλιν, κινείται τόσο επικίνδυνα στα όρια συναισθηματικής έκρηξης και πάθους για τον Ίρβινγκ που μπορεί άθελά της να τους αφανίσει όλους…

Μετά τον «Οδηγό Αισιοδοξίας» ο υπέροχος ανεξάρτητος Αμερικανός δημιουργός επανέρχεται με μια εκρηκτική ιστορία διαπλοκής και απάτης με εκπληκτικό καστ (μηδενός εξαιρουμένου) και άριστη αναπαράσταση των 70s! Εξαιρετικά καλογραμμένοι χαρακτήρες, μικρές λεπτομέρειες, συναισθηματική εμπλοκή με τους απατεώνες ήρωες και πολλές άλλες αρετές έφεραν υποψηφιότητες για χρυσές σφαίρες και BAFTA με το τσουβάλι καθοδόν προς τις υποψηφιότητες Oscar. Και είναι μεγάλη η πιθανότητα η μικρή πλην τεράστια Τζένιφερ Λόρενς να διπλασιάσει τα αγαλματίδιά της…Must!

Διανομή: Audio Visual

Στις αίθουσες από 09.01.14