La Grande Bellezza - Η Τέλεια Ομορφιά

Παραγωγή: Ιταλία - 2013

Διάρκεια: 142 λεπτά

Είδος: Κοινωνικό

Σκηνοθεσία: Paolo Sorrentino

Πρωταγωνιστούν: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli, Carlo Buccirosso, Iaia Forte, Pamela Villoresi, Galatea Ranzi.

Υπόθεση: Ρώμη, καλοκαίρι. Κοσμοσυρροή από τουρίστες. Ένας Ιάπωνας καταρρέει από την πολλή ομορφιά. Ο Jep Gamberdella –εμφανίσιμος και ακαταμάχητα γοητευτικός μεσήλικας συγγραφέας, διάσημος από ένα και μόνο μυθιστόρημα, απολαμβάνει στο μέγιστο την κοινωνική ζωή της πόλης. Παρευρίσκεται σε σικ δείπνα και πάρτι, όπου το λαμπερό του πνεύμα και η ευχάριστη παρουσία του είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Υπήρξε επιτυχημένος δημοσιογράφος και αμετανόητος γόης και είχε γράψει στα νιάτα του ένα μυθιστόρημα που του εξασφάλισε ένα λογοτεχνικό βραβείο και τη φήμη του καταπιεσμένου καλλιτέχνη. Καμουφλάρει τη δυσφορία του με κυνισμό και πικρόχολο σαρκασμό. Στην ταράτσα του διαμερίσματος του, με θέα το Κολοσσαίο, οργανώνει πάρτι όπου «Το Ανθρώπινο Σύστημα» -ο τίτλος του μυθιστορήματος του- ξεγυμνώνεται και όπου διαδραματίζεται η κωμωδία της ανυπαρξίας. Κουρασμένος από τον τρόπο ζωής του, ο Jep καμιά φορά ονειρεύεται να ξαναπιάσει το γράψιμο, στοιχειωμένος από τις αναμνήσεις ενός νεανικού έρωτα. Θα τα καταφέρει όμως; Μπορεί να ξεπεράσει τη βαθειά αποστροφή του για τον εαυτό του και τους άλλους σε μια πόλη της οποίας η εκθαμβωτική ομορφιά παραλύει;

Μια εκθαμβωτική ταινία, ύμνος σε μια εκθαμβωτική πόλη και ταυτόχρονα φόρος τιμής στο Ιταλικό σινεμά της χρυσής εποχής του Φελίνι από ένα σπουδαίο σκηνοθέτη με έναν εξίσου σπουδαίο πρωταγωνιστή.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 28.11.13