Diana

Παραγωγή: Βρετανία/Γαλλία/Σουηδία/Βέλγιο - 2013

Διάρκεια: 113 λεπτά

Είδος: Βιογραφικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Oliver Hirschbiegel

Πρωταγωνιστούν: Naomi Watts, Naveen Andrews, Douglas Hodge, Geraldine James, Charles Edwards,  Daniel Pirrie, Cas Anvar, Juliet Stevenson, Jonathan Kerrigan, Laurence Belcher, Harry Holland.

Υπόθεση: 16 χρόνια μετά το άδοξο τέλος της, ο Όλιβερ Χιρσμπίγκελ μεταφέρει στην οθόνη σε σενάριο του Στίβεν Τζέφρις (“The Libertine”) τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής της γυναίκας που έμεινε γνωστή ως η πριγκίπισσα του λαού! Το ρόλο-άθλο της διάσημης και εμβληματικής Lady Di αναλαμβάνει η Βρετανίδα υποψήφια για Όσκαρ Ναόμι Γουότς  (“J. Edgar”, “Fair Game”, “21 Grams”, “Τhe Impossible”). Ο Ναβίν Άντριους, γνωστός από το “The English Patient” και την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Lost”, πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Δρ. Χασνάτ Καν.  Η ταινία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε έρευνες αρχείου, καθώς και σε επαφές με συμβούλους και ανθρώπους που γνώριζαν την Νταϊάνα κατά τη διάρκεια της ζωής της. Μια ερμηνευτική πρόκληση για τη Γουότς που για έξι εβδομάδες, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, έκανε εντατική προπόνηση χρησιμοποιώντας συνεντεύξεις για να μελετήσει τη φωνή της Νταϊάνα και όλες τις άλλες ιδιαιτερότητές της: τον τρόπο που κινούσε το πρόσωπό της, τα μαλλιά της και τα μάτια της. Μόλις ξεκίνησε η προετοιμασία της παραγωγής, η Γουότς συνεργάστηκε στενά με τη διάσημη Νορίκο (Memories of A Geisha) η οποία επιμελήθηκε τα μαλλιά και το make-up.

Παρόλα αυτά η ταινία δεν φαίνεται να συναντά την αναμενόμενη υποδοχή. Μια βιογραφία-αγιογραφία ίσως να μην είναι αυτό που περίμεναν κοινό και κριτική.  Η εικόνα της πρωταγωνίστριας πάντως είναι πράγματι εντυπωσιακή και πιθανόν να μπορέσει να την οδηγήσει για άλλη μια φορά στα σκαλιά της Ακαδημίας…

Διανομή: Village Films

Στις αίθουσες από 28.11.13