The Broken Circle Breakdown – Ραγισμένα Όνειρα

Παραγωγή: Βέλγιο/Ολλανδία - 2012

Διάρκεια: 111 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Felix Van Groeningen

Πρωταγωνιστούν: Johan Heldenbergh, Didier Bontinck, Veerle Baetens, Nell Cattrysse, Geert Van Rampelberg, Nils De Caster, Robbie Cleiren,             Bert Huysentruyt, Jan Bijvoet.

Υπόθεση: Η Ελίζ και ο Ντιντιέ έχουν μια 7χρονη παθιασμένη σχέση. Όταν η μικρή τους κόρη Μέιμπελ διαγνωσθεί ότι πάσχει από μια βαριά ασθένεια, όλες οι έντονες στιγμές της σχέσης τους μοιάζουν να έρχονται στην επιφάνεια. Αναπολούν τον κεραυνοβόλο τους έρωτα, το φλερτ και το πάθος, το γάμο τους, και τις ευτυχισμένες μέρες όταν ήταν μωρό η Μέιμπελ. Ένας πλήρης κύκλος ευτυχίας που δίνει τη θέση του σταδιακά στη θλίψη και το άγχος για τη μικρή τους κόρη που τους οδηγούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Μάχονται κι ελπίζουν μαζί ότι η αγάπη δε θα τους απογοητεύσει. Η αγάπη όμως, δε μπορεί πάντα να νικά τη μοίρα.

Η μεγάλη έκπληξη των φετινών Ευρωπαϊκών βραβείων με 5 υποψηφιότητες είναι ένα δυνατό μελόδραμα για την πεζή πραγματικότητα που ξεπερνάει την ποίηση του έρωτα. Βασισμένη στο ομότιτλο θεατρικό έργο του πρωταγωνιστή της Γιόχαν Χέλντενμπεργκ είναι η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Γκρόνινγκεν και γνώρισε μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία στο Βέλγιο και την Ολλανδία.  

Διανομή: Seven Films & Σπέντζος Φιλμ

Στις αίθουσες από 28.11.13