Thor: The Dark World – Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 112 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Alan Taylor

Πρωταγωνιστούν: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Christopher Eccleston, Jaimie Alexander, Zachary Levi           , Ray Stevenson, Tadanobu Asano, Idris Elba, Rene Russo, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Kat Dennings, Stellan Skarsgård, Alice Krige, Clive Russell, Jonathan Howard.

Υπόθεση: Ο Thor (Chris Hemsworth) παλεύει να σώσει τη Γη και τους Εννέα Κόσμους από ένα μυστηριώδη εχθρό που υπάρχει πριν από το ίδιο το σύμπαν, καθώς μια αρχαία φυλή με αρχηγό τον εκδικητικό Malekith (Christopher Eccleston) σκοπεύει να βυθίσει τα πάντα στο σκοτάδι. Απέναντι σε έναν εχθρό που ούτε ο βασιλιάς Odin (Anthony Hopkins), ούτε ο κόσμος του Asgard μπορούν να αντιμετωπίσουν, ο Thor καλείται να ξεκινήσει το πιο επικίνδυνο και προσωπικό μέχρι τώρα ταξίδι του. Αυτό που θα τον επανασυνδέσει με την Jane Foster (Natalie Portman) και θα τον αναγκάσει να φθάσει στα άκρα για να σώσει το σύμπαν.

Στο τέλος της μεγάλης επιτυχίας της Marvel The Avengers, O Thor αιχμαλωτίζει τον αδελφό του τον Loki και τον μεταφέρει στον Άσγκαρντ, για να φυλακιστεί για τα εγκλήματα που διέπραξε στην προσπάθειά του να καταλάβει τη Γη. Ξεκινώντας από εκεί η ιστορία περνάει στα έμπειρα από την τηλεόραση χέρια του Alan Taylor, σκηνοθέτη μεταξύ άλλων της ηρωικής εποποιίας του Game Of Thrones και εμπλουτίζεται από σκανδιναβικούς θρύλους και παραδόσεις όπως μεταφέρθηκαν στα κόμικς της Marvel  από τον Stan Lee. Θέαμα για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά που ήδη γνωρίζει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως και αναμένεται σύντομα να αποκτήσει και τρίτο μέρος (μείνετε στο τέλος μετά τους τίτλους οπωσδήποτε)!

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 21.11.13