Πανακότα με σιρόπι φράουλας
Υλικά για 8 μερίδες
1 lt. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
4 1/2 κ.γλ. ζελατίνα σε σκόνη
90 ml κρύο νερό
Σιρόπι φράουλας
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί, βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια. Ρίξτε τη ζελατίνη στο κρύο νερό σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και αφήστε τη για 5 -10 λεπτά.
2. Ρίξτε τη κρέμα στο μπολ με τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς. Μοιράστε τη πανακότα σε φορμάκια και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
3. Αφού πήξει, με μαχαίρι βοηθήστε τη πανακότα να βγει από τα φορμάκια και περιχύστε με το σιρόπι καραμέλας.
Hints and Tips
Για ευκολότερο ξεφορμάρισμα βυθίστε για δευτερόλεπτα τα φορμάκια σε καυτό νερό.
Για να αποφύγετε τη διαδικασία ξεφορμαρίσματος βάλτε τη πανακότα και σερβίρετε σε ποτήρια του κρασιού ή Μαρτίνι.
Αντικαταστήστε το σιρόπι φράουλας με σιρόπι καραμέλας, σοκολάτας κ.α.