Τσουρέκι

Υλικά

1 1/2 κιλό αλεύρι

400 γρ. ζάχαρη

320 φρ. βούτυρο

100 γρ. μαγιά

230 γρ. γάλα

8 αυγά

1 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη

1/2 κ.γλ. μαχλέπι

Αμύγδαλα καβουρντισμένα και κοπανισμένα

Εκτέλεση

1. Λιώστε τη μαγιά με λίγο γάλα χλιαρό και ρίξτε λίγο από το αλεύρι (3-4 κ.σ.). Αφήστε τη μαγιά σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμη, ρίξτε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη, ανοίξτε στη μέση μια τρύπα και ρίξτε τη ζύμη.

2. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά, το μαχλέπι, τη μισή μαστίχα και τα 250 γρ. από το βούτυρο. Ζεστάνετε τα υλικά και ανακατέψτε τα καλά. Βάλτε το αλεύρι σε λεκάνη και ρίξτε το μισό από το μίγμα των υλικών. Ζυμώστε. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο. Ρίξτε και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίστε το ζύμωμα βρέχοντας τα χέρια σας στο βούτυρο.

3. Η ζύμη πρέπει να είναι ούτε σφιχτή ούτε μαλακή. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι. Βάλτε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Όταν φουσκώσει αρκετά είναι έτοιμη να πλάσετε τα τσουρέκια σε πλεξούδες, αλείψτε τα με χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με τα αμύγδαλα και την υπόλοιπη μαστίχα. Ψήστε για 45' στους 160 °C.