Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά για 8 μερίδες

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 

5 αυγά

120 γρ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο

30 γρ. αλεύρι

2 βανίλιες

Εκτέλεση


1. Λιώστε σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας τακτικά. Αφήστε τη για λίγη ώρα στην άκρη να μειωθεί η θερμοκρασία της.

2. Σε μπολ και με μίξερ χειρός χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα προσθέστε τη σοκολάτα σταδιακά και κατόπιν το αλεύρι κοσκινισμένο με τη βανίλια.

3. Βουτυρώστε καλά με πινέλο και αλευρώστε, τινάζοντας να φύγει το περιττό αλεύρι, οκτώ ατομικά σκεύη για σουφλέ (πυρίμαχα). Μοιράστε ισόποσα το μίγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο και στους 200° για 10' λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Hints & tips

Γαρνίρετε με παγωτό ή κρέμα γάλακτος ή άχνη ζάχαρη και νιφάδες σοκολάτας.

Για πιο αφράτο σουφλέ χωρίστε τα αυγά σε κροκάδια και ασπράδια. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενσωματώστε τη μαρέγκα στο μίγμα μετά τη προσθήκη της σοκολάτας.