Fruitvale Station – Μια Στάση πριν το Τέλος

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 85 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Ryan Coogler

Πρωταγωνιστούν: Michael B. Jordan, Melonie Diaz, Octavia Spencer, Kevin Durand, Chad Michael Murray, Ahna O'Reilly, Ariana Neal, Κeenan Coogler, Trestin George, Joey Oglesby,  Michael James, Marjorie Shears, Destiny Ekwueme, Βianca Rodriguez III, Julian Keyes, Κenny Grimm, Thomas Wright.         

Υπόθεση: Η ταινία διηγείται την αληθινή ιστορία του Όσκαρ Γκράντ (Μάικλ Μπ. Τζόρνταν), ενός 22άχρονου, γηγενή του Bay Area, ο οποίος ξεκινάει ανυποψίαστος την ημέρα του, την 31η Δεκεμβρίου του 2008, έχοντας από την πρώτη στιγμή το προαίσθημα ότι κάτι περίεργο πρόκειται να του συμβεί. Χωρίς φυσικά να έχει την παραμικρή υποψία σχετικά με το τι ακριβώς αναμένεται να ακολουθήσει στην κατά τα άλλα σχετικά ήσυχη καθημερινότητά του, ο Όσκαρ αποφασίζει να δώσει μια απλή υπόσχεση στον εαυτό του για τη νέα χρονιά : θα φροντίσει να είναι καλύτερος γιος για τη μητέρα του (Οκτάβια Σπένσερ) - τα γενέθλια της οποίας συμπίπτουν με την πρώτη ημέρα του χρόνου -, θα προσπαθήσει να γίνει ιδανικός σύντροφος για την κοπέλα του Σοφίνα (Μέλονι Ντίαζ), απέναντι στην οποία δεν ήταν και απόλυτα πιστός μέχρι πρότινος και τέλος θα βάλει όλα του τα δυνατά προκειμένου να γίνει καλύτερος μπαμπάς για την Τατιάνα, την πανέμορφη, τετράχρονη κόρη του.

Όμως όσο συναντά φίλους, γνωστούς, συγγενείς αλλά και ξένους, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Όσκαρ συνειδητοποιεί ότι η αλλαγή που επιδιώκει δεν είναι τελικά τόσο εύκολη όσο φανταζόταν. Η υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του, λίγο νωρίτερα, φαίνεται ώρα με την ώρα να παίρνει μια τραγική τροπή, μέχρι τη στιγμή που ένας ειδικός φρουρός τον πυροβολεί εν ψυχρώ, στο σταθμό του Fruitvale, ανήμερα πρωτοχρονιάς. Η ζωή του Όσκαρ και πολύ περισσότερο ο τραγικός του θάνατος θα ταρακουνήσουν συθέμελα την ήρεμη ζωή του Bay Area, σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να κλονιστούν τα ιδανικά και οι αξίες ενός ολόκληρου έθνους.  

Το φετινό μεγάλο Βραβείο του Σάντανς είναι μια συγκλονιστική καταγραφή ενός προαναγγελθέντος θανάτου και μιας εθνικής κρίσης που ξεχύνεται μέσα από αδικία, εκμετάλλευση και ανισότητες.  O Μάϊκλ Τζόρνταν ήδη μαζεύει βραβεία για το ρόλο του ενώ τη μητέρα του υποδύεται η τριπλοβραβευμένη το 2011 για το The Help Οκτάβια Σπένσερ.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 17.10.13


Fruitvale Station / Μία Στάση Πριν Το Τέλος από Odeon