Le passé – Το Παρελθόν

Παραγωγή: Γαλλία/Ιταλία- 2013

Διάρκεια: 130 λεπτά

Είδος: Κοινωνικό

Σκηνοθεσία: Asghar Farhadi

Πρωταγωνιστούν: Berenice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa, Pauline Burlet, Elyes Aguis, Jeanne Jestin, Sabrina Ouazami, Babak Karimi, Valeria Cavalli.

Υπόθεση: Ο Αχμάντ (ο εξαιρετικός Αλί Μοσαφά από το «Ενας Χωρισμός») επιστρέφει στη Γαλλία από το Ιράν προκειμένου να υπογράψει την αίτηση διαζυγίου που έχει καταθέσει η γυναίκα του, Μαρί (η Μπερενίς Μπεζό του «The Artist»). Η άφιξή του, ωστόσο, στο σπίτι όπου η Μαρί πλέον συζεί με τον νέο της σύντροφο, θα πυροδοτήσει απρόσμενες αντιδράσεις και θα ξεσκεπάσει καλά κρυμμένα μυστικά. Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού και Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

Το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του μεγαλύτερου Ιρανού σκηνοθέτη βαδίζει στα χνάρια του προπέρσινου αριστουργήματος του «Ενας Χωρισμός» που του χάρισε το Oscar ξένης ταινίας. Με μια εκπληκτική Berenice Bejo να κινεί τα νήματα ενός ακόμη οικογενειακού θρίλερ με τη βοήθεια του πρωταγωνιστή του «Χωρισμού» Ali Mosaffa και του βραβευμένου με Σεζάρ πρωταγωνιστή του «Προφήτη» Tahar Rahim. Σίγουρη η υποψηφιότητα και στα φετινά ξενόγλωσσα Oscar. Απαραίτητο!

Διανομή Seven Films και Σπέντζος Φιλμ

Στις αίθουσες από 10.10.13