White House Down – Λευκός Οίκος: Η Πτώση

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 131 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Roland Emmerich

Πρωταγωνιστούν: Channing Tatum, Jamie Foxx, Joey King, Maggie Gyllenhaal, Richard Jenkins, James Woods,  Nicolas Wright, Jason Clarke, Mihael Murphy, Rachelle Lefevre, Lance Reddick, Jake Weber, Matt Craven, Peter Jacobson, Kevin Rankin.

Υπόθεση: Ο John Cale (Channing Tatum) ανήκει στο κατώτερο προσωπικό της αστυνομίας του Καπιτωλίου και έχει μόλις ενημερωθεί ότι η αίτηση για να γίνει μυστικός πράκτορας στην υπηρεσία του Προέδρου των ΗΠΑ James Sawyer (Jamie Foxx) έχει απορριφθεί. Στην προσπάθεια του να μην απογοητεύσει ακόμη μια φορά την πανέξυπνη μικρή του κόρη με τη δυσάρεστη είδηση, καταφέρνει να βρει πάσο για να την ξεναγήσει στον Λευκό Οίκο. Για κακή τους τύχη όμως, μια βαριά οπλισμένη παραστρατιωτική οργάνωση με ακαθόριστους σκοπούς καταλαμβάνει το κτίριο κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Με τον Αμερικανό Πρόεδρο παγιδευμένο και αγνοούμενο κάπου μέσα στο χάος του Λευκού Όίκου και καθώς η κυβέρνηση διαλύεται και ο χρόνος τελειώνει δραματικά, η τύχη τα φέρνει να είναι στο χέρι του Cale να σώσει τον Πρόεδρο, την κόρη του και φυσικά τη χώρα.

Αφήστε τις πολλές αντιρρήσεις στην είσοδο και περάστε για μια συναρπαστική και σφιχτοδεμένη περιπέτεια πολιτικής φαντασίας με τις απιθανότητές της και με τα όλα της.

Αποτελεσματικό το πρωταγωνιστικό δίδυμο και σημαντική η βοήθεια των περιφερειακών ρόλων.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 19.09.13