Et Maintenant On Va Ou? - Όταν Θέλουν Οι Γυναίκες

Παραγωγή: Γαλλία/Λίβανος/Ιταλία/Αίγυπτος - 2011

Διάρκεια: 110 λεπτά

Είδος: Δραματική Κομεντί

Σκηνοθεσία: Nadine Labaki

Πρωταγωνιστούν: Claude Baz Moussawbaa, Leyla Hakim, Nadine Labaki, Υvonne Maalouf, Antoinette Noufaily, Julian Farhat, Ali Haidar, Kevin Abboud, Petra Saghbini, Mostafa Al Sakka, Sasseen Kawzally, Caroline Labaki.

Υπόθεση: Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα χωριό του Λιβάνου, όπου οι γυναίκες του χωριού, μουσουλμάνες και ορθόδοξες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και χρησιμοποιούν τεχνάσματα για να σταματήσουν τους άντρες του χωριού από το να σκοτώνονται μεταξύ τους.

Μια πομπή από γυναίκες διασχίζει ένα βομβαρδισμένο δρόμο και κατευθύνεται προς το νεκροταφείο του χωριού. Μερικές έχουν το πρόσωπο καλυμμένο, άλλες κρατάνε ξύλινους σταυρούς, όλες όμως είναι μαυροντυμένες καθώς τις ενώνει ένα κοινό πένθος. Η Τάκλα, η Αμάλ, η Υβόν, η Αφάφ και η Σαϊντέ υπομένουν στωικά τον καυτό ήλιο, κρατώντας τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους αντρών, οι οποίοι χάθηκαν σ’ έναν μάταιο πόλεμο που έχει κρατήσει υπερβολικά. Καθώς φτάνουν στο νεκροταφείο, η πομπή χωρίζεται σε δύο ομάδες: μια μουσουλμανική και μια χριστιανική.

Μία ιστορία που μιλάει για την αποφασιστικότητα μιας ομάδας γυναικών που θέλουν να προστατέψουν την απομονωμένη κοινότητά τους από τις εξωτερικές, διαβρωτικές δυνάμεις που απειλούν να την καταστρέψουν – με φόντο μια χώρα διχασμένη από τον πόλεμο.

Ειδικό βραβείο στο Φεστιβάλ Κανών και μια σειρά συμμετοχές και βραβεία σε άλλα φεστιβάλ για αυτή την πανέξυπνη σάτιρα από την πανέμορφη δημιουργό-πρωταγωνίστρια του Caramel

Διανομή: Rosebud  με τη συνεργασία της Odeon 

Στις αίθουσες από 12.09.13