Elysium

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 109 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Sci-fi     

Σκηνοθεσία: Neill Blomkamp

Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley, Alice Braga, Diego Luna,  Wagner Moura, William Fichtner, Brandon Auret,  Josh Blacker, Emma Tremblay, Jose Pablo Cantillo, Faran Tahir, Adrian Holmes, Jared Keeso, Carly Pope, Ona Grauer και τα παιδιά  Maxwell Perry Cotton και Valentina Giros. 

Υπόθεση: Έτος 2154. Δύο τάξεις ανθρώπων υπάρχουν. Οι πλούσιοι που ζουν στο διαστημικό σταθμό Elysium και οι υπόλοιποι που ασφυκτιούν αποκλεισμένοι και σχεδόν υπόδουλοι στη γη. Βασικό μέλημα των κατοίκων της γης είναι η επιβίωση, αφού το έγκλημα, η φτώχεια και οι θανατηφόρες ασθένειες κυριαρχούν. Ο Max (Matt Damon), πρώην κατάδικος και νυν εργάτης σε μια γραμμή παραγωγής ρομπότ τύπου Robocop, είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να επιφέρει την ισότητα ανάμεσα στις δυο τάξεις, ένας συνηθισμένος τύπος που για δικούς του λόγους θα πρέπει πάση θυσία να φτάσει στον απαγορευμένο Elysium. Με τη ζωή του να ακροβατεί, θα πάρει μέρος σε μια πολύ επικίνδυνη αποστολή που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη σκληροπυρηνική γενική γραμματέα του Elysium, Delacourt (Jodie Foster) και τους αιμοδιψείς μισθοφόρους της. Αν ο Max πετύχει δεν θα σώσει μόνο τη δική του ζωή, αλλά και τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων πίσω στον πλανήτη γη…

Συναρπαστικό και αλληγορικό μείγμα μελλοντολογίας και δράσης με δυσοίωνα μηνύματα για την εξέλιξη της ανθρωπότητας αλλά και εκπληκτική σκηνοθεσία από τον νεαρό Νοτιοαφρικανό δημιουργό του υποψήφιου για 4 Όσκαρ District 9.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 22.08.13