The Eye of the Storm – Στο Μάτι του Κυκλώνα

Παραγωγή: Αυστραλία - 2011

Διάρκεια:  119 λεπτά

Είδος: Δράμα    

Σκηνοθεσία: Fred Schepisi

Πρωταγωνιστούν: Geoffrey Rush, Charlotte Rampling, Judy Davis, John Gaden, Robyn Nevin, Helen Morse, Colin Friels, Dustin Clare, Elizabeth Alexander, Maria Theodorakis, Alexandra Schepisi, Laurent Boulanger.

Υπόθεση: Δεκαετία του 70 στο προάστιο του Σίδνεϊ, Centennial Park. Η Ελίζαμπεθ Χάντερ είναι μια απόλυτα μητριαρχική φιγούρα που ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής της, ακόμη και μπροστά στον επικείμενο θάνατό της. Η κ. Χάντερ παραμένει μια ισχυρή δύναμη που ελέγχει όλους εκείνους που την περιβάλλουν. Αγανακτισμένα πια από τους τρόπους και την στάση ζωής της τα δυο της παιδιά, που ζουν μακριά της στο Λονδίνο, αναγκάζονται να την επισκεφθούν όταν μαθαίνουν ότι είναι ετοιμοθάνατη, προκειμένου να βάλουν χέρι στην τεράστια κληρονομιά της.

Η ταινία του πολυβραβευμένου Αυστραλού σκηνοθέτη Φρεντ Σκέπισι είναι μια διεισδυτική σκιαγράφηση των ανθρώπινων και οικογενειακών σχέσεων, και των τριών βασικών χαρακτήρων που πρωταγωνιστούν, βασισμένη στο μυθιστόρημα του μοναδικού Αυστραλού συγγραφέα που έχει αποσπάσει ως και σήμερα το Νόμπελ Λογοτεχνίας, Πάτρικ Γουάιτ.

Μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Αυστραλία και 11 υποψηφιότητες στα Αυστραλέζικα κινηματογραφικά βραβεία (κέρδισε 3 για τις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστριών, τα κοστούμια και τα σκηνικά).

Διανομή: Hollywood Entertainment με τη συνεργασία της Audio Visual

Στις αίθουσες από 15.08.13