Hypnotisören (The Hypnotist) - Ο Υπνωτιστής

Παραγωγή: Σουηδία - 2012

Διάρκεια: 122 λεπτά

Είδος: Αστυνομικό Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Lasse Hallström

Πρωταγωνιστούν: Tobias Zilliacus, Mikael Persbrandt, Lena Olin, Helena af Sandeberg, Jonatan Bökman,  Oscar Pettersson,  Eva Melander, Anna Azcarate, Johan Hallström, Göran Thorell, Jan Waldekranz, Emma Mehonic, Tomas Magnusson, Nadja Josephson.

Υπόθεση: Μια σκοτεινή και κρύα νύχτα του Δεκέμβρη, ο διάσημος ψυχίατρος Έρικ Μπαρκ, ξυπνά από ένα τηλεφώνημα του ντετέκτιβ Τζόνα Λίνα, ο οποίος ζητά τη βοήθειά του στην υπόθεση ενός μικρού αγοριού που βρίσκεται σε αφασία μετά από βαρύ τραυματισμό. Ο Τζόνα θα πείσει τον Έρικ  να επικοινωνήσει με το αγόρι μέσα από τον υπνωτισμό, έτσι ώστε να βρουν ποιος κρύβεται πίσω από την άγρια δολοφονία των γονιών και της μικρότερης αδερφής του και να ανακαλύψουν που βρίσκεται η εξαφανισμένη μεγαλύτερη αδερφή του.

Έχουν περάσει όμως δέκα χρόνια από τότε που ο Έρικ ορκίστηκε να μην ασκήσει ποτέ ξανά τη συγκεκριμένη πρακτική. Επώδυνες αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο κάνουν σιγά-σιγά αισθητή την παρουσία τους, συμβάλλοντας στην απόφασή του να μην βοηθήσει τον ντετέκτιβ. Όταν όμως τελικά αποφασίζει να συνεργαστεί με την αστυνομία, απρόβλεπτα γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν που αναστατώνουν βίαια ακόμα και την προσωπική ζωή του Έρικ: ο γιος του εξαφανίζεται και για να τον σώσει θα πρέπει πρώτα να βρεθεί αντιμέτωπος με το παρελθόν του.

Το best seller «Ο Υπνωτιστής» έχει πουλήσει στη Σουηδία πάνω από 600.000 αντίτυπα ενώ  πίσω από το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Λαρς Κέπλερ» κρύβεται το ζευγάρι Αλεξάντερ και Αλεξάντρα Αντορίλ, κατά δήλωση μεγάλοι φαν της κλασσικής αστυνομικής λογοτεχνίας.

Μετά από πολλά χρόνια στο Χόλιγουντ  το ζεύγος Χάλστρεμ-Όλιν επιστρέφει στη γενέτειρα Σουηδία για να αναμετρηθεί καλλιτεχνικά με το καλύτερο και πιο εξαγώγιμο πλέον σκανδιναβικό προϊόν μετά την IKEA: την αστυνομική λογοτεχνία! Ανατριχίλες για καλοκαιρινές νύχτες.

Διανομή: Rosebud σε συνεργασία με την Odeon

Στις αίθουσες από 04.07.13