Μικρές Εξεγέρσεις

Παραγωγή: Ελλάδα - 2009

Διάρκεια: 104 λεπτά

Είδος: Δράμα 

Σκηνοθεσία:  Κυριάκος Κατζουράκης

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Γέρου, Μάρθα Φριτζήλα Δημήτρης Πλειώνης, Άρτο Απαρτιάν, Νικόλας Παπαγιάννης, Bujar Alimani, Αντώνης Βλησίδης, Ηλίας Κουνέλας, Νίκος Νίκας, Άθως Δανέλλης, Παναγιώτης Τσεβάς, Μιχάλης Καλιότσος, Γιώργος Κανέλλης, Γαβριήλ Τζάφκας, Σταματίνα Παπαμιχάλη, Άννα Ελεφάντη, Παρασκευή Χαλοφτη, Savina Alimani.

Υπόθεση: Σε μια μικρή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, ο Μάνος βλέπει για πρώτη φορά την Άννα σε μια ερασιτεχνική θεατρική πρόβα. Ο Μάνος, σε αναζήτηση των έργων του Πανσέληνου (Βυζαντινού ζωγράφου του 13ου αιώνα), αλλά και του ίδιου του εαυτού του, δε σταματά να την παρατηρεί έντονα. Είναι ένα σημείο χωρίς επιστροφή και για τους δυο τους. Η Άννα, παντρεμένη μ’ έναν άντρα που την κακομεταχειρίζεται, μαγνητίζεται από την καλοσύνη και την ευγένεια του Μάνου – τον ερωτεύεται, κι αυτός εκείνη...Όντας έγκυος, αποφασίζει να εγκαταλείψει τον άντρα της, τα ίχνη της χάνονται. Λίγο καιρό μετά, ο Μάνος ξαναπερνά από την πόλη της, με συντροφιά το φίλο του το Συμεών, πρώην μοναχό που επιστρέφει στα εγκόσμια. Την ξαναβρίσκει· η πανσέληνος υπόσχεται να δώσει το φως της.

Οι Μικρές Εξεγέρσεις, η τρίτη μεγάλου μήκους (και δεύτερη μυθοπλασίας) ταινία του σκηνοθέτη και ζωγράφου Κυριάκου Κατζουράκη, με συμμετοχή στο  Montreal World Film Festival-Focus on World Cinema αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης πορείας των προηγούμενων ταινιών του Κατζουράκη, Ο δρόμος προς τη Δύση (2003) και Γλυκιά μνήμη (2005). Στο σύνολό τους, οι ταινίες αυτές αποτελούν μια άτυπη τριλογία με κοινό άξονα την εξωτερική, αλλά κυρίως εσωτερική, αναζήτηση ταυτότητας των ηρώων τους μέσα σε διαφορετικά κοινωνικά πρίσματα και συνθήκες.

Διανομή: New Star

Στις αίθουσες από 16.05.13.