Trance

Παραγωγή:  Βρετανία- 2013

Διάρκεια: 101 λεπτά

Είδος: Θρίλερ  

Σκηνοθεσία: Danny Boyle

Πρωταγωνιστούν: James McAvoy, Vincent Cassel, Rosario Dawson, Danny Sapani, Spencer Wilding, Jai Rajani, Matt Cross, Wahab Sheikh, Mark Poltimore, Tuppence Middleton, Vincent Montuel.

Υπόθεση: Ο Σάιμον (Τζέιμς Μάκαβοϊ), ένας υπάλληλος οίκου δημοπρασιών, συνεργάζεται με μια συμμορία του υποκόσμου στην κλοπή ενός πίνακα, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.  Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία αναμένεται να αλλάξει μια για πάντα τη ζωή του, ο Σάιμον δέχεται ένα ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει την πρόσφατη μνήμη του και να μη θυμάται καθόλου που έχει κρύψει το ανεκτίμητο έργο.

Όταν οι απειλές και τα βασανιστήρια αδυνατούν να φέρουν απαντήσεις, τότε ο αρχηγός της συμμορίας, Φράνκ (Βενσάν Κασέλ), αποφασίζει να ρίξει στο παιχνίδι το τελευταίο του χαρτί. Η πανούργα μέθοδος που σκέφτεται ο Φράνκ δεν είναι άλλη από την επιστράτευση της μυστηριώδους Ελίζαμπεθ (Ροζάριο Ντόσον), μιας σέξι υπνοθεραπεύτριας η οποία παίζοντας με το μυαλό και τον συναισθηματικό κόσμο του Σάιμον επιχειρεί να φτάσει στις πιο σκοτεινές πτυχές της ψυχής του.

Όσο, όμως πιο βαθιά προχωράει η Ελίζαμπεθ, στο υποσυνείδητο του Σάιμον, τόσο περισσότερες ανατροπές θα υπάρξουν, με αποτέλεσμα να θολώνουν ολοένα και περισσότερο τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας, της επιθυμίας και των παραισθήσεων.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης των επιτυχημένων Trainspotting, Slumdog Millionaire και 127 Ώρες, Ντάνι Μπόιλ, αφού κατάφερε να φέρει εις πέρας την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με ένα ψυχεδελικό θρίλερ που ανατρέπει όλα τα δεδομένα ανακατεύοντας στοιχεία από το φιλμ νουάρ με το οπτικό ντελίριο του Trainspotting.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 09.05.13


TRANCE Υποτιτλισμένο trailer