Yek Khanévadéh-e Mohtaram (A Respectable Family) - Μια Αξιοπρεπής Οικογένεια

Παραγωγή: Ιράν/Γαλλία - 2012

Διάρκεια: 90 λεπτά

Είδος: Κοινωνικοπολιτικό   

Σκηνοθεσία: Massoud Bakhshi

Πρωταγωνιστούν: Babak Hamidian, Mehrdad Sedighian, Mehran Ahmadi, Ahu Kheradmand, Parivash Nazarieh, Behnaz Jafari, Niki Nasirian.

Υπόθεση: Ο Arash, Ιρανός Καθηγητής Πανεπιστημίου στη Δύση, επιστρέφει στο Ιράν μετά από 22 χρόνια για μια σειρά μαθημάτων στο Σιράζ, μια πόλη μακριά από την Τεχεράνη όπου ζει η μητέρα του σε διάσταση από τον πατέρα του. ‘Όταν ο τελευταίος αρρωστήσει και μπει στην εντατική, οι παλιές και άλυτες οικογενειακές υποθέσεις επιστρέφουν στο προσκήνιο για να ταράξουν τη γαλήνη του ήρωά μας και να του θυμίσουν παλιές πληγές από το παρελθόν,  τον αυταρχισμό του πατέρα του και τα δυστυχισμένα παιδικά του χρόνια. Ο Θάνατος του πατέρα θα δώσει το έναυσμα για το ξέσπασμα μιας φοβερής οικονομικής ίντριγκας που παρασύρει τον ήρωα σε θανάσιμο κίνδυνο. Απίστευτη διαφθορά και υποκρισία κάτω από το βλέμμα του Θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης που όλα τα επιτηρεί «για το καλό του Έθνους»…

Ένα θρίλερ για την αναπόφευκτη ηθική κατάπτωση κάθε καταπιεστικής κοινωνίας.

Γοητευτική, δαιδαλώδης και αιχμηρή, η πρώτη ταινία μυθοπλασίας του νεαρού ντοκιμαντερίστα Μασούντ Μπάκσι, κερδίζει το στοίχημα με το κοινό ακολουθώντας την παράδοση των καλύτερων κοινωνικοπολιτικών θρίλερ  του Γαβρά.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 02.05.13


ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (A RESPECTABLE FAMILY... από FeelgoodEntertainment