The Host – Το Σώμα

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 125 λεπτά

Είδος: Sci Fi  

Σκηνοθεσία: Andrew Niccol

Πρωταγωνιστούν: Saoirse Ronan, Max Irons, Jake Abel, William Hurt, Diane Kruger, Chandler Canterbury, Frances Fisher, Mustafa Harris, Boyd Holbrook.

Υπόθεση: Η Γη έχει υποκύψει σε έναν αόρατο εχθρό. Οι άνθρωποι έχουν γίνει ξενιστές εξωγήινων εισβολέων, γνωστών ως Ψυχές. Τα ανθρώπινα σώματα παραμένουν άθικτα, συνεχίζοντας να ζουν κανονικά σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Όμως ο έλεγχος του εγκέφαλου ανήκει πλέον στους εισβολείς. Όταν η Μέλανι, μια από τους ελάχιστους ελεύθερους «επαναστάτες» ανθρώπους  συλλαμβάνεται, οι Ψυχές τοποθετούν στο σώμα της την Γουάντερερ, με σκοπό να αντλήσουν πληροφορίες για την αντίσταση των ανθρώπων. Η Γουάντερερ είχε ενημερωθεί για τις δυσκολίες που έκρυβε η ζωή μέσα σε έναν άνθρωπο: τα συγκλονιστικά συναισθήματα, την πλημμύρα των αισθήσεων, τις ολοζώντανες αναμνήσεις. Υπήρχε όμως μια δυσκολία που δεν περίμενε: η πρώην ένοικος του σώματός της αρνείται να παραχωρήσει τον έλεγχο του μυαλού της. Η Γουάντερερ ψάχνει στις σκέψεις της Μέλανι, ελπίζοντας να ανακαλύψει που βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της ανθρώπινης αντίστασης. Αντί για αυτό η Μέλανι πλημμυρίζει τις σκέψεις της Γουάντερερ με εικόνες της οικογένειάς της και του Τζάρεντ, του άντρα που αγαπά, ενός ανθρώπου που ζει ακόμα κρυμμένος. Ανίκανη να διαχωρίσει τον εαυτό της από τις επιθυμίες του σώματός της, η Γουάντερερ αρχίζει να έχει αισθήματα για έναν άντρα που αποστολή της είναι να παραδώσει στις εξωγήινες Αρχές. Όταν εξωτερικές δυνάμεις θα κάνουν τη Γουάντερερ και τη Μέλανι απρόθυμες συμμάχους, θα ξεκινήσουν μια επικίνδυνη και αβέβαιη αναζήτηση για τον άντρα που τελικά αγαπούν και οι δυο, καθεμιά με το δικό της τρόπο.

O Νεοζηλανδός master της επιστημονικής Φαντασίας Άντριου Νίκολ, δημιουργός της κλασσικής πια (και μάλλον προφητικής) Gattaca, συναντά το σύμπαν της δημιουργού του Λυκόφωτος Στέφανι Μέγιερ με άνισα αλλά ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Sci Fi και κοριτσίστικοι συναισθηματικοί προβληματισμοί συνυπάρχουν με φόντο τα εντυπωσιακά φυσικά σκηνικά των σπηλαίων του Νιου Μέξικο. Η μικρή πρωταγωνίστρια της Εξιλέωσης Σίρσα Ρόναν κουβαλά με επάρκεια το δισυπόστατο ρόλο της Γουάντερερ και της Μέλανι ενώ το αντικείμενο του πόθου υποδύεται  ο Μαξ Άίρονς, υιός και διάδοχος του Τζέρεμι. Το ομώνυμο βιβλίο κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Πλατύπους.

Διανομή: Audio Visual

Στις αίθουσες από 11.04.13


The Host - trailer #2 ελληνικοί υπότιτλοι... από myfilm-gr