Σπανακοτυρόπιτα

Υλικά

1 κιλό σπανάκι

250 γρ. φέτα

1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο

300 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1,5 φλ.τσ. ελαιόλαδο

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

2 αυγά

Αλάτι 

Πιπέρι

500 γρ. φύλλο

 

Εκτέλεση

 

1. Καθαρίζετε, πλένετε και ζεματάτε το σπανάκι, το στίβετε πολύ καλά και το κόβετε. Λιώνετε τη φέτα με ένα πηρούνι. Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και το πράσο. 

2. Κατεβάζετε την καταρόλα απο τη φωτιά, προσθέτετε τον άνηθο, τη φέτα, τα αυγά χτυπημένα, το σπανάκι, το αλατοπίιπερο και ανακατεύετε. 

3. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και απλώνετε τα μισά φύλλα ένα-ένα αλοιμένα με λάδι. Προσθέτετε τη γέμιση και σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλα ένα-ένα αλοιμένα με λάδι.

4. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο 160°C για περίπου 1 ώρα.