Κουρκούτι κρέπας

Υλικά για 12 κρέπες

 

125 γρ. αλεύρι 

300 ml  φρέσκο γάλα

2 αυγά

1/2 κ.γλ. αλάτι

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

 

1. Ρίχνετε σε μπώλ τα αυγά και τα χτυπάτε με σύρμα. Ενσωματώνετε σταδιακά το γάλα.

2. Ανακατέψτε το αλάτι με το αλεύρι και ρίξτε το σιγά σιγά στο μπώλ χτυπώντας καλά.

3. Περάστε το από σουρωτήρι εάν το μίγμα σβολιάσει. Σκεπάστε και αφήστε να ξεκουραστεί 1 περίπου ώρα.

4. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αφήνετε για λίγο πάνω στη φωτιά να πάρει καλή θερμοκρασία. Αδειάζετε το περιττό βούτυρο.

5. Ρίχνετε μια γεμάτη κουταλιά κουρκούτι στην άκρη του τηγανιού και γείρετε από όλες τις πλευρές να καλύψει όλη την επιφάνειά του.

6. Ψήνετε για περίπου 1' λεπτό ή μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά και με σπάτουλα την γυρίζετε να ψηθεί και η άλλη.

 

Hints & Tips

Για ένα σίγουρο και επιτυχημένο αποτέλεσμα χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ για 1 περίπου λεπτό.

Προσθέστε κι άλλο κουρκούτι στο τηγάνι εάν δεν είναι αρκετό να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Η κρέπα είναι η βάση για μία πληθώρα αλμυρών και γλυκών συνταγών.