Μους Σοκολάτας

Υλικά για 4 μερίδες

200 γρ. bitter κουβερτούρα

30 γρ. βούτυρο

240 ml κρέμα πλήρης 35% λιπαρά

30 γρ. ζάχαρη

3 ασπράδια αυγών

 

Εκτέλεση

1. Σπάστε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και λιώστε τη σε μπαιν μαρι με σιγανή φωτιά μαζί με το βούτυρο. Αφήστε στην άκρη εκτός φωτιάς να πέσει η θερμοκρασία του μίγματος.

2. Χτυπήστε τα ασπράδια και μόλις αρχίσει και σφίγγει η μαρέγκα προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει σφιχτή. Σε άλλο σκεύος χτυπήστε την κρέμα σε ελαφριά μορφή σαντιγί.

3. Ρίξτε το 1/3 της μαρέγκας στην κουβερτούρα και ανακατέψτε προσεκτικά με κουτάλι. Στη συνέχεια αδειάστε το μίγμα της κουβερτούρας στην υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατέψτε προσεκτικά με κουτάλι. Προσθέστε την κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα.

4. Μοιράστε τη μους σε 4 ποτήρια της αρεσκείας σας και παγώστε στο ψυγείο για 2 ώρες. Γαρνίρετε με νιφάδες σοκολάτας