Πανακότα με σάλτσα ακτινίδιο
Υλικά για 8 μερίδες
1 lt. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
4 1/2 κ.γλ. ζελατίνα σε σκόνη
90 ml κρύο νερό
1 σφηνάκι Grand Marnier cherry ή λικέρ μήλου (Calvados)
Για την σάλτσα ακτινίδιο
2 ακτινίδια
1 κ.σ. ζάχαρη
1κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί, βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια. Ρίξτε τη ζελατίνη στο κρύο νερό σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και αφήστε τη για 5 -10 λεπτά.
2. Ρίξτε τη κρέμα στο μπολ με τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς. Μοιράστε τη πανακότα σε φορμάκια και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
3. Βάλτε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μπλέντερ και χτυπήστε για λιγα δευτερόλεπτα.
4. Αφού πήξει, με μαχαίρι βοηθήστε τη πανακότα να βγει από τα φορμάκια και περιχύστε με τη σάλτσα ακτινίδιο.
Hints and Tips
Γαρνίρετε την πανακότα με φρούτα του δάσους ή φρούτα της αρεσκείας σας