Apres Mai – Μετά το Μάη

Παραγωγή: Γαλλία - 2012

Διάρκεια:  122 λεπτά

Είδος: Δράμα     

Σκηνοθεσία: Olivier Assayas

Πρωταγωνιστούν: Clement Metayer, Lola Creton, Felix Armand, Carole Combes, India Menuez, Hugo Conzelmann, Mathias Renou, Lea Rougeron, Martin Loizillon, Dolores Chaplin.

Υπόθεση: Λίγο έξω από το Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Ο Ζιλ, ένας νέος που τελειώνει το σχολείο, παρασύρεται από την πολιτική και δημιουργική αναταραχή της εποχής. Όπως και οι φίλοι του, βρίσκεται ανάμεσα στις ριζοσπαστικές πολιτικές δεσμεύσεις και στις προσωπικές του προσδοκίες. Οι πράξεις τους θα τους φέρουν στην Ιταλία και αργότερα στο Λονδίνο, όπου μέσα από ερωτικές συναντήσεις και καλλιτεχνικές ανακαλύψεις, κάποια στιγμή θα αναγκαστούν  να κάνουν τις τελικές επιλογές τους για να βρουν τη θέση τους μέσα σε αυτούς τους ανήσυχους καιρούς.

Ο διάσημος Γάλλος σκηνοθέτης Ολιβιέ Ασαγιάς συνεχίζει το ταξίδι του στην ταραγμένη δεκαετία του ’70 μετά την επική ιστορία του τρομοκράτη Κάρλος, με μια πιο προσωπική αυτή τη φορά ιστορία με αυτοβιογραφικά στοιχεία. Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό τμήμα του 69ου Φεστιβάλ Βενετίας όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και κέρδισε το Βραβείο Σεναρίου.

Μετά την επανάσταση τι? Ιδού το ερώτημα…

Διανομή: One From the Heart

Στις αίθουσες από 07.03.13