Laurence Anyways – Λόρενς για Πάντα

Παραγωγή: Καναδάς/Γαλλία - 2012

Διάρκεια:  168 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Xavier Dolan

Πρωταγωνιστούν: Melvil Poupaud, Suzanne Clemet, Nathalie Baye, Monia Chokri, Susie Almgren, Yves Jacques.

Υπόθεση: Αρχές της δεκαετίας του 90. Ο Λόρενς είναι ένας φιλόλογος που ζει μια φυσιολογική ζωή, έχοντας μάλιστα μια παθιασμένη ερωτική σχέση με τη Φρεντ. Μια μέρα, ο νεαρός καθηγητής τολμά να μοιραστεί ένα μεγάλο μυστικό με τη γυναίκα της ζωής του: αποφασίζει ότι προτιμά να ντύνεται με γυναικεία ρούχα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χωρίσει με τη Φρεντ. Όταν πλέον κάνει το μεγάλο βήμα στη ζωή του, γνωρίζει ότι η επαγγελματική, οικογενειακή και προσωπική του ζωή βρίσκονται πλέον σε τεντωμένο σχοινί και ότι αυτό θα αποτελέσει την αρχή ενός μεγάλου αγώνα. Παρά τις αντιξοότητες και παρά τις μεταξύ τους δυσκολίες, θα αντιμετωπίσουν μαζί τις προκαταλήψεις των φίλων τους, θα αγνοήσουν τις συμβουλές της οικογένειας, και θα αψηφήσουν τις φοβίες και τις συμβάσεις της κοινωνίας που παραβαίνουν.

Για δέκα χρόνια θα προσπαθήσουν να ζήσουν αυτήν τη μετάβαση και θα ξεκινήσουν ένα επικό ταξίδι το οποίο, πιθανώς και εν αγνοία τους, μπορεί τελικά να κοστίσει στον Λόρενς και την Φρεντ την αγάπη που τους ενώνει.

Το «τρομερό  παιδί» του καναδικού κινηματογράφου, ο προκλητικός 23χρονος Ξαβιέ Ντολάν, μετά τα πολυβραβευμένα «Σκότωσα τη Μητέρα Μου» και «Φανταστικές Αγάπες», σκηνοθετεί τους Μελβίλ Πουπό και Σουζάν Κλεμάν σε μια πρωτότυπη θεματικά ταινία που προσεγγίζει αιρετικά το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και την ατομική ελευθερία και κερδίζει δύο βραβεία στο φεστιβάλ των Κανών. Μια ταινία ποταμός στην καλύτερη παράδοση του Αλμοδοβάρ που με θέμα μια ιστορία τρανσεξουαλισμού εξερευνά τις ηθικές ανοχές της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας.

Διανομή: Videorama Films

Στις αίθουσες από 21.02.13

 
Λόρενς Για Πάντα - Laurence Anyways - Trailer... από thevideorama