Warm Bodies – Αγάπησα ένα Ζόμπι

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια:  97 λεπτά

Είδος:  Κωμωδία Τρόμου 

Σκηνοθεσία: Jonathan Levine

Πρωταγωνιστούν: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Analeigh Tipton, John Malkovich, Dave Franco, Rob Corddry, Cory Hardrict, Vincent Leclerc.

Υπόθεση: Ένας μυστηριώδης ιός εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη, μετατρέποντας τους πολίτες σε ζόμπι διαρκώς πεινασμένα για ανθρώπινη σάρκα χωρίς αναμνήσεις και συναισθήματα. Οι ελάχιστοι θνητοί που έχουν ξεφύγει από τη μανιακή επέλαση του ιού παραμένουν στοιβαγμένοι και κατατρομαγμένοι σε πλήρη οχύρωση, αναπολώντας το ευτυχισμένο τους παρελθόν.

Αλλά όλα αυτά πρόκειται να αλλάξουν όταν μερικά ζόμπι θα πέσουν πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων που ψάχνει για προμήθειες. Ο R (Νίκολας Χουλτ), ένα καλόψυχο νεαρό ζόμπι, γοητεύεται τόσο από το υπέροχο ζωντανό πλάσμα που λέγεται Τζούλι (Τερέζα Πάλμερ), που της σώζει τη ζωή όταν κάποιοι πεινασμένοι σύντροφοί του θέλουν να την κατασπαράξουν.

Ο R μεταφέρει την Τζούλι σε ένα αεροδρόμιο, το οποίο εκείνος θεωρεί σπίτι του, και την κρύβει μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο αεροσκάφος 747, γεμάτο με θησαυρούς που έχει μαζέψει - δίσκους βινυλίου, γυάλινες μπάλες με χιόνι, μουσικά όργανα και διάφορα κειμήλια μιας άλλης εποχής. Μετά από μερικές μέρες σε αυτή την άνετη και ζεστή κρυψώνα, η Τζούλι αρχίζει να αποκτά συναισθήματα για τον R, καθώς συνειδητοποιεί ότι έχει πολλά περισσότερα από ένα απλανές βλέμμα και μια αργή κίνηση.

Δεν είναι έρωτας με την πρώτη ματιά… Παρόλο που η Τζούλι έχει άσχημο παρελθόν με τα ζόμπι που είχαν σκοτώσει τη μητέρα της, επιστρέφει σπίτι της με ανάμεικτα συναισθήματά για τον R. Εκεί την περιμένει ο πατέρας της (Τζον Μάλκοβιτς), ένας αδίστακτος κυνηγός ζόμπι. Εν τω μεταξύ, ο ερωτοχτυπημένος  R αλλάζει σιγά-σιγά, με τρόπους που ποτέ δεν φανταζόταν και αρχίζει να πιστεύει ότι το δέσιμό του με την Τζούλι είναι η σωτηρία του ανθρώπινου γένους.

Το «Αγάπησα ένα Ζόμπι», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ισαάκ Μάριον, αποτελεί μια εναλλακτική ιστορία αγάπης με μακάβρια αστεία διάθεση και αλληγορικές προεκτάσεις.  Παρακινδυνευμένος ο συνδυασμός αλλά το trailer προδιαθέτει θετικά. Από το δημιουργό του περσινού εναλλακτικού χιτ «50/50». Η ταινία προβάλλεται σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Διανομή: Odeon Films

Στις αίθουσες από 31.01.13

 


Warm Bodies / Αγάπησα Ένα Ζόμπι από Odeon