Λιγκουίνι με θαλασσινά
Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. λιγκουίνι
300 γρ. μύδια με το κέλυφος
300 γρ. κυδώνια
300 γρ. γυαλιστερές
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πλένετε και καθαρίζετε όλα τα θαλασσινά πολύ καλά. Σε μέτρια δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 1 λεπτό. Προσθέστε τα θαλασσινά και σκεπάστε τα με καπάκι κατσαρόλας για 3-4 λεπτά. Σβήστε με το κρασί, προσθέστε τη ντομάτα, το θυμάρι και τον μαϊντανό και βράστε για μερικά λεπτά.
2. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράστε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία. Σουρώστε τα χωρίς να τα κρυώσετε και ρίξτε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα. Τοποθετήστε τα θαλασσινά από επάνω. Γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Hints & Tips
Μη χρησιμοποιήσετε τα θαλασσινά που δεν άνοιξε το κέλυφος τους στη διάρκεια της εκτέλεσης.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φρέσκα θαλασσινά με κατεψυγμένα.