Skyfall

Παραγωγή: Βρετανία/ΗΠΑ- 2012

Διάρκεια: 143 λεπτά.

Είδος: Κατασκοπική Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Sam Mendes

Πρωταγωνιστούν: Daniel Craig, Judy Dench, Javier Bardem, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Berenice Marlohe, Albert Finney, Ben Whishaw, Helen McCrory, Ola Rapace, Rory Kinnear, Nicholas Woodeson, Tonia Sotiropoulou.

Υπόθεση: Η τελευταία αποστολή του Bond στην Τουρκία δεν έχει καθόλου καλή κατάληξη και μερικοί από τους πιο σημαντικούς μυστικούς πράκτορες του κόσμου εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Τα γραφεία της MI6 δέχονται βομβιστική επίθεση και η M (Judi Dench), υπό καθεστώς πίεσης και αμφισβήτησης από τον  νέο πρόεδρο της Επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών και Ασφάλειας, Mallory(Ralph Fiennes), αναγκάζεται να λάβει δραστικά μέτρα. Η MI6 απειλείται από μέσα και απ’ έξω και η M  δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν άλλο, εκτός από τον Bond. O 007 βυθίζεται στο σκοτεινό παρελθόν, με μόνη βοηθό την πράκτορα Eve, (Naomie Harris) για να ακολουθήσει τα ίχνη του μυστηριώδους Silva (Javier Bardem), τα κίνητρα του οποίου πρέπει να ανακαλύψει.

Η 23η ταινία με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007 είναι και η ταινία που συμπίπτει με τα πενήντα χρόνια του κοσμοπολίτη James Bond.  Όσα χρειάζονται δηλαδή για να κάνουν τον θρυλικό πράκτορα του Ian Fleming τον μακροβιότερο εργένη στην ιστορία του σινεμά. Μισό αιώνα μετά το Dr. No (1962), με έξι ηθοποιούς να έχουν μπει στο πετσί ή έστω στα ρούχα του ρόλου, με αμέτρητα σέξι κορίτσια, περιπλανήσεις σε όλες τις γωνίες του πλανήτη και εμβληματικούς αντιπάλους να παραμονεύουν, ο James Bond έχει δει πολλά και έχει κάνει ακόμα περισσότερα καλά και κακά. Βιβλία, μουσεία, επετειακά αφιερώματα, όλα βρίσκονται σήμερα στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος και Γοητείας. Ο Οσκαρούχος και πολυτάλαντος Σαμ Μέντες δίνει άλλο σκηνοθετικό αέρα στις περιπέτειες και τα κατορθώματα του 007 και ο σπουδαίος Ντάνιελ Κρεγκ καθιερώνεται για τα καλά πλέον ως ο καλύτερος Μποντ από την εποχή του Σων Κόνερι. Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική η Adele κατακτά ψηφιακά όλη την υφήλιο με το υπέροχο ομώνυμο τραγούδι της. Α! και η δική μας Τόνια Σωτηροπούλου, ηθοποιός και μοντέλο που κάνει πλέον καριέρα στη Βρετανία, στο ρόλο του Bond Girl. Τυχερέ Τζέημς! Η ζωή αρχίζει στα 50…

Διανομή: Feelgood Entertainment.

Στις αίθουσες από 01.11.12