Lawless

Παραγωγή: ΗΠΑ- 2012

Διάρκεια: 116 λεπτά.

Είδος: Γκανγκστερικό

Σκηνοθεσία: John Hillcoat

Πρωταγωνιστούν: Shia Labeouf, Tom Hardy, Jessica Chastain, Jason Clarke, Guy Pearce, Mia Wasikowska, Noah Taylor, Gary Oldman.

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στην εποχή της Ποτοαπαγόρευσης και οι αδελφοί Μπόντουραντ είναι ήδη μύθος στην Επαρχία Φράνκλιν της Βιρτζίνια. Έχοντας επιβιώσει από τον Μεγάλο Πόλεμο και την Ισπανική γρίπη, επιδίδονται στο λαθρεμπόριο ουίσκι, το λεγόμενο και moonshine επειδή το διακινούν κάτω από το φως του φεγγαριού. Ο ερχομός όμως του σκληρού και διεφθαρμένου Αστυνόμου Ρέικς από το Σικάγο ανατρέπει τις καταστάσεις - κι ενώ όλη η Πολιτεία υποτάσσεται στους νέους κανονισμούς του, οι Μπόντουραντ δεν υποκύπτουν σε κανέναν.

Μετά το σκληρό και πεσιμιστικό “The Road”, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Κόρμακ ΜακΚάρθι (“No Country For Old Men”), ο Αυστραλός Τζον Χίλκοουτ καταπιάνεται αυτή τη φορά με το ιστορικό μυθιστόρημα “The Wettest County In The World” και αφηγείται μια αληθινή ιστορία που διαδραματίστηκε στην Αμερική της Μεγάλης Ύφεσης. Το μυθιστόρημα γράφτηκε το 2008  από τον Ματ Μπόντουραντ που αποφάσισε να κάνει ένα δραματοποιημένο απολογισμό των περιπετειών του παππού του Τζακ, καθώς και των αδελφών του Φόρεστ και Χάουαρντ Μπόντουραντ. Οι Τομ Χάρντι και Σάια ΛαΜπέφ υποδύονται τους αδελφούς Μπόντουραντ που, με το βλέμμα στραμμένο στο Αμερικάνικο Όνειρο, τα έβαλαν με το Νόμο και αποτέλεσαν την απαρχή των μετέπειτα γκάνγκστερ των μεγάλων πόλεων. Το διασκευασμένο σενάριο υπογράφει ο πολυαγαπημένος του Ελληνικού κοινού μουσικός και τραγουδιστής Νικ Κέηβ.

Διανομή: Odeon.

Στις αίθουσες από 25.10.12