The Dark Knight Rises

Παραγωγή: ΗΠΑ/Βρετανία - 2012

Διάρκεια: 165 λεπτά.

Είδος: Περιπέτεια Κόμικ   

Σκηνοθεσία: Christopher Nolan

Πρωταγωνιστούν:  Christian Bale, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Anne Hathaway, Gary Oldman, Marion Cottillard, Michael Caine, Morgan Freeman, Cillian Murphy, Liam Neeson, Josh Pence, Nestor Carbonell. Alon Abutbul, Juno Temple, Matthew Modine, Ben Mendelsohn, Burn Gorman, Brett Cullen, Chris Ellis, Aidan Gillen, Rob Brown, Josh Stewart, Christopher Judge, William Devane, Tom Conti, Desmond Harrington.

Υπόθεση: Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που ο Μπάτμαν εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα, θεωρούμενος στη συνείδηση του κόσμου αντί για ήρωας, φυγάς. Έχοντας κατηγορηθεί για το θάνατο του εισαγγελέα Χάρβεϊ Ντεντ, ο Σκοτεινός Ιππότης θυσίασε τα πάντα για ό,τι ο ίδιος και ο Επίτροπος Γκόρντον ήλπιζαν ότι ήταν καλύτερο για το κοινό καλό. Για ένα διάστημα, η εγκληματική δραστηριότητα μειώθηκε δραστικά στην Γκόθαμ Σίτι, και πολλοί πίστεψαν ότι αυτό οφειλόταν στο νόμο που είχε εισάγει ο Ντεντ. Όμως, όλα θ’ αλλάξουν με την άφιξη ενός πανούργου θηλυκού διαρρήκτη με μυστηριώδη ατζέντα, της Σελίνα Κάϊλ. Πολύ πιο επικίνδυνη, όμως, είναι η εμφάνιση του Μπέιν, ενός τρομοκράτη του οποίου τα αδίστακτα σχέδια για την Γκόθαμ, ωθούν τον Μπρους να βγει από την αυτοεξορία του. Αλλά ακόμα κι όταν φορέσει και πάλι τη στολή του, ο Μπάτμαν ίσως να μην καταφέρει να τον σταματήσει.

Με αυτή την ταινία γράφεται από το σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν το τρίτο και τελευταίο κινηματογραφικό κεφάλαιο στις περιπέτειες του σκοτεινού ήρωα με το μανδύα της νυχτερίδας και τη διπλή προσωπικότητα. Άρωμα βρετανικής ποιότητας στη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες ενός πανάκριβου blockbuster που η πρεμιέρα του θα μείνει στην ιστορία για τους λάθος τραγικούς λόγους. Αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και στις υποψηφιότητες Oscar του επόμενου χρόνου.

 Διανομή: Village

 Στις αίθουσες από 21.08.12


Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (THE DARK... από VillageGR