Et Dieu...Crea La Femme - Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα (Επανέκδοση)

Παραγωγή: Γαλλία - 1956

Διάρκεια:  90 λεπτά

Είδος: Ερωτικό Δράμα     

Σκηνοθεσία: Roger Vadim

Πρωταγωνιστούν: Brigitte Bardot, Kurt Jurgens, Jean-Louis Trintignant, Marie Glory, Georges Poujouly, Christian Marquand, Jane Marken, Jean Tissier, Isabelle Corey, Phillippe Grenier, Jean Lefebvre.

Υπόθεση: Η Ζυλιέτ Αρντί είναι μια νεαρή ανέμελη κοπέλα στο απόγειο της ομορφιάς της. Οι τρόποι της σκανδαλίζουν τη μικρή επαρχιακή πόλη όπου ζει υιοθετημένη. Μαθαίνει τυχαία ότι ο Αντουάν, ο άντρας που αγαπά, την βλέπει σαν μια περαστική περιπέτεια αλλά είναι έτοιμη να τον ακολουθήσει στην πόλη. Εκείνος την αγνοεί και έτσι, υπό την απειλή της θετής της μητέρας ότι θα την στείλει πίσω στο ορφανοτροφείο, παντρεύεται τον μικρότερο αδερφό του Αντουάν, Μισέλ. Το νεαρό ζευγάρι θα γνωρίσει για λίγο την ευτυχία αλλά όταν ο Αντουάν επιστρέφει στο πατρικό σπίτι η κατάσταση θα παρεκτραπεί...

Το μέγα σκάνδαλο της δεκαετίας του 50 που δίχασε κοινό και κριτικούς της εποχής και εκσφενδόνισε στη στρατόσφαιρα τη φήμη της πρωταγωνίστριάς του. Ο Ροζέ Βαντίμ ανακάλυψε την Μπριζίτ Μπαρντό στις σελίδες ενός περιοδικού. Είδε σε αυτήν τη μούσα του, την παντρεύτηκε στα 17 της, την έκανε σταρ... και αυτή τον χώρισε!  

Σεμνή με τα σημερινά δεδομένα η ομολογουμένως λαμπερή και θεαματική αυτή ταινία βλέπεται ακόμη ως ερωτικό μελόδραμα με όλες τις αντιφάσεις και τη σεμνοτυφία της εποχής αλλά με διάχυτη τη γήινη σεξουαλικότητα της πάλαι ποτέ σεξοβόμβας και νυν αντιδραστικής προστάτιδας των απανταχού ζώων του πλανήτη.

Διανομή: New Star

Στις αίθουσες από 23.08.12