All About Eve - Όλα για την Εύα (Επανέκδοση)

Παραγωγή: ΗΠΑ- 1950 (Ασπρόμαυρο)

Διάρκεια: 138 λεπτά.

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: Joseph L. Mankiewicz

Πρωταγωνιστούν: Bette Davis, Anne Baxter, George Sanders, Celeste Holm, Thelma Ritter, Marilyn Monroe, Gary Merrill, Hugh Marlowe, Barbara Bates, Gregory Ratoff.

Υπόθεση: Σε ένα βραδινό δείπνο η ανερχόμενη ηθοποιός Ιβ Χάρινγκτον βραβεύεται για το θεατρικό της ντεμπούτο στο Μπρόντγουεϊ ως η πιο ελπιδοφόρα ηθοποιός της γενιάς της. Ο κυνικός θεατρικό κριτικός Άντισον Ντε Γουίτ καλεσμένος στο δείπνο αναπολεί τα γεγονότα που την έφεραν εκεί…Η Μάργκο Τσάνινγκ είναι η μεγαλύτερη σταρ του Μπρόντγουεϊ, η οποία έχει κλείσει τα σαράντα και τρέμει στην ιδέα ότι η ηλικία της έχει αρχίσει να φαίνεται. Ένα βράδυ μετά από μια παράσταση, μια φίλη της Μάργκο, η Κάρεν Ρίτσαρντς, της συστήνει, στα καμαρίνια του θεάτρου, μια νεαρή θαυμάστρια, την Ιβ "Έυα" Χάρινγκτον.  Η Εύα δηλώνει ότι έχει παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις της Μάργκο, ότι είναι κι εκείνη επίδοξη ηθοποιός κι ότι η Μάργκο με τις ερμηνείες της φωτίζει με χαρά κι ελπίδα την ταλαιπωρημένη και φτωχή ζωή της. Η Μάργκο κολακεύεται και την προσλαμβάνει ως βοηθό χωρίς να υποψιάζεται ότι η Ιβ θα προσπαθήσει να της κλέψει την καριέρα, τον εραστή και τους φίλους. Μπέτι Ντέηβις και ξερό ψωμί! Και όχι μόνο.

Μια ταινία θρύλος! Συγκαταλέγεται στις 20 σπουδαιότερες αμερικανικές ταινίες όλων των εποχών και στην εποχή της τιμήθηκε με πλήθος  βραβείων: 14 υποψηφιότητες  Όσκαρ (κέρδισε 6), Bafta Καλύτερης ταινίας, Χρυσή Σφαίρα Σεναρίου, Μεγάλο Βραβείο της επιτροπής και βραβείο ερμηνείας Φεστιβάλ Κανών κλπ. Δεν νοείται σινεφίλ που να μην έχει δει τουλάχιστον μια φορά αυτή την ταινία.

Διανομή: Seven Films

Στις αίθουσες από 02.08.12