The Philadelphia Story (Επανέκδοση)

Παραγωγή: ΗΠΑ – 1940 (Ασπρόμαυρο)

Διάρκεια: 112 λεπτά

Είδος: Ρομαντική Κομεντί  

Σκηνοθεσία: George Cukor

Πρωταγωνιστούν: Cary Grant, Katharine Hepburn, James Stewart, Ruth Hussey, John Howard, Roland Young, John Halliday, Mary Nash, Virginia Weidler, Henry Daniell, Lionel Pape, Rex Evans.

Υπόθεση: Φιλαδέλφεια ΗΠΑ: Η όμορφη κληρονόμος Τρέισι Λόρντ (Κάθριν Χέμπορν) λίγο μετά τον γάμο της με τον πλέιμποι Ντέξτερ Χάβεν (Κάρι Γκράντ), τον πετάει έξω από το σπίτι κακήν κακώς. Δύο χρόνια αργότερα, η Τρέισι σχεδιάζει να ξαναπαντρευτεί αλλά ο Ντέξτερ καταφθάνει σπίτι την παραμονή του γάμου, με έναν δημοσιογράφο (Τζέιμς Στούαρτ) και μια φωτογράφο (Ρούθ Χάσει) από το περιοδικό ‘Σπάι’, αποφασισμένος να της χαλάσει τα σχέδια. Η Τρέισι αναγκάζεται να τους δώσει πρόσβαση στην προσωπική της ζωή γιατί το περιοδικό για το οποίο δουλεύουν απειλεί να ξεσκεπάσει τις υποθέσεις του πατέρα της.

Η νευρωτική και ευέξαπτη Τρέισι, με την καρδιά της μοιρασμένη ανάμεσα σε τρεις γοητευτικούς άνδρες, πρέπει να πάρει το μάθημα ανθρωπισμού που αρμόζει σε μια ανεύθυνη μεγαλοαστή και να είστε σίγουροι ότι το παίρνει με αποτελέσματα ξεκαρδιστικά!

Ένας ρόλος γραμμένος από τον θεατρικό συγγραφέα Φίλιπ Μπάρι πάνω στην μεγάλη Κέητ που θριάμβευσε στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ και φρόντισε να τον διασφαλίσει και στη μεγάλη οθόνη αγοράζοντας η ίδια τα κινηματογραφικά δικαιώματα. Το διασκευασμένο σενάριο  του Ντόναλντ Όγκντεν Στιούαρτ κέρδισε το αντίστοιχο Όσκαρ όπως βέβαια και ο ανερχόμενος τότε Τζέιμς Στιούαρτ που κέρδισε Όσκαρ Α΄ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στον ρόλο του δημοσιογράφου Μάικ Κόνορ.

Μία από τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών σύμφωνα με το έγκυρο Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Πάνω από όλα ένα ακόμη σκηνοθετικό κομψοτέχνημα που κληροδότησε στην 7η τέχνη ο μαιτρ της ελαφρότητας Τζώρτζ Κιούκορ. Ιδανικό θέαμα για ζεστά καλοκαιρινά βράδια!

Διανομή: New Star

Στις αίθουσες από 28.06.12.