Prometheus - Προμηθέας (3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2012

Διάρκεια: 124 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Επιστημονικής Φαντασίας 

Σκηνοθεσία: Ridley Scott

Πρωταγωνιστούν: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron, Idris Elba, Guy Pearce, Logan Marshall-Green, Rafe Spall, Shawn Harris, Kate Dickie, Emun Elliott, Patrick Wilson, Benedict Wong, Lucy Hutchinson, Giannina Faccio.

Υπόθεση: Mια ομάδα εξερευνητών ανακαλύπτει στοιχεία για την προέλευση του ανθρώπινου είδους στη Γη. Τα στοιχεία αυτά τους οδηγούν σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στα πιο σκοτεινά σημεία του σύμπαντος, όπου θα χρειαστεί να διεξάγουν έναν τρομακτικό αγώνα για να σώσουν το μέλλον της ανθρώπινης φυλής.

Ο 75χρονος πια αλλά πάντα ακμαίος σερ Ρίντλεϊ Σκοτ, δημιουργός των θρυλικών “Alien” και “Blade Runner”, επιστρέφει στο είδος που ο ίδιος καθιέρωσε. Με τον «Προμηθέα», η πλοκή του οποίου κρατήθηκε μέχρι τώρα ως επτασφράγιστο μυστικό, ανανεώνει την μυθολογία των Alien παρουσιάζοντάς μας επιτέλους το πολυαναμενόμενο prequel της σειράς.

«Ονομάσαμε το διαστημόπλοιο Προμηθέα γιατί το κεντρικό θέμα της ταινίας είναι μια μεταφορά πάνω στον Τιτάνα Προμηθέα, που αψηφά τους θεούς, δίνοντας στους θνητούς το δώρο της φωτιάς – κάτι για το οποίο τιμωρείται φριχτά», εξηγεί ο Σκοτ. «Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που οργανώνουν για να γνωρίσουν αυτό που οι επιστήμονες θεωρούν δημιουργό τους, (όντα που ίσως δημιούργησαν τη ζωή στον πλανήτη μας), το πλήρωμα του διαστημόπλοιου Προμηθέας μαζί με την πολυεθνική που χρηματοδοτεί την πανάκριβη αποστολή, στην πραγματικότητα προκαλούν τους θεούς. Και ακριβώς όπως συμβαίνει στην αρχαιοελληνική μυθολογική μορφή από την οποία παίρνει το όνομά του το διαστημόπλοιο, το να προκαλεί κανείς τους θεούς μπορεί να αποδειχτεί μια πολύ, πολύ κακή ιδέα».

Το γεγονός του καλοκαιριού είναι ήδη εδώ και μάλιστα θα προβληθεί και σε 3D σε επιλεγμένες αίθουσες.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 05.06.12


Προμηθέας (Prometheus) - Launch trailer από Odeon