Stella Ganieva

Η Stella είναι ένα αστέρι του παγωμένου Βορρά που η τύχη το έσπρωξε στον φιλόξενο Νότο.  Η καλλονή από το Νοβοσιμπίρσκ ζει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, μακριά από τα τύμπανα του πολέμου ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία. Η καρδιά της όμως δεν σταματά να πονά για την καταστροφή όσο και αν ο ήλιος της Ελλάδας, όπου σπούδασε δημοσιογραφία, τη ζεσταίνει.

Η Stella έχει να μας πει πολλά και ενδιαφέροντα. Ας την ακούσουμε με προσοχή και ας την θαυμάσουμε με ακόμη περισσότερη….

 

Πως είναι η ζωή για ένα κορίτσι με πολλές κουλτούρες, όπως εσύ;

Η εμπειρία του να μεγαλώνεις με διάφορες κουλτούρες έχει πολλά θετικά όσο και αρνητικά.

Από την μία μου έχει δοθεί η δυνατότητα να κατανοώ και να επικοινωνώ με ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα, να μαθαίνω πολλές κουλτούρες, να αποκτώ μια ανοιχτόμυαλη προσέγγιση στη ζωή. Ταυτόχρονα όμως αισθάνομαι ότι δεν ανήκω πλήρως σε καμία από τις κουλτούρες.

Μεγαλώνοντας, νιώθω πως βρίσκομαι συνεχώς ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους. Είναι πολύ δύσκολο ψυχολογικά να νιώθεις πως πρέπει να προσαρμόζεσαι συνεχώς για να «χωρέσεις» κάπου. Ωστόσο, αυτό με έχει κάνει να μεγαλώσω δυνατή και επίσης με έχει κάνει ξεχωριστή διότι η προσωπικότητα μου συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από κάθε κουλτούρα και έχει διαμορφώσει έναν δικό μου, μοναδικό τρόπο σκέψης.

Πόσο σε έχει επηρεάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία;

Ο πόλεμος στην Ουκρανία με έχει επηρεάσει ψυχολογικά. Με έμαθε να βρίσκω τρόπους να βοηθάω τους ανθρώπους γύρω μου που περνούν δύσκολες στιγμές. Έχω συνειδητοποιήσει πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει η ζωή σε μια στιγμή. Και πόσο σημαντικό είναι να εκτιμάμε την ειρήνη και να μην χάνουμε την ανθρωπιά μας.

Που αισθάνεσαι πιο άνετα; Πότε είσαι ο εαυτός σου;

Αγαπώ πραγματικά με όλη μου την καρδιά την Ρωσία, την χώρα που μεγάλωσα. Οι παιδικές αναμνήσεις από το Νοβοσιμπίρσκ φέρνουν μια ζεστασιά στην καρδιά μου.

Μεγαλώνοντας όμως, αισθάνομαι πιο κοντά στην Ελληνική κουλτούρα, για εμένα έχει μια ιδιαίτερη ζεστασιά και αμεσότητα. Οι Έλληνες είναι πιο ανοιχτοί, πιο φιλόξενοι από τους Ρώσους. Το ζεστό μεσογειακό κλίμα και η χαλαρή ζωή με κάνουν να νιώθω μία ευχάριστη ατμόσφαιρα στην καθημερινότητα μου.

 

Έχεις σπουδάσει δημοσιογραφία. Σκέφτεσαι κάποια στιγμή να ακολουθήσεις  το επάγγελμα;

Σίγουρα θα ήθελα να ακολουθήσω το επάγγελμα της δημοσιογραφίας.Από μικρή μου άρεσε η δημοσιογραφία. Πάντα με ενδιέφερε να μαθαίνω νέες πληροφορίες, να επικοινωνώ και να ακούω ανθρώπινες ιστορίες διότι ένιωθα πως ακούγοντας διάφορες απόψεις έμαθα να σκέφτομαι κριτικά και να αναλύω τα ζητήματα από πολλές πλευρές.  

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα μου άρεσε η ιδέα πως μπορείς να φέρνεις την αλήθεια στο φως, δίνοντας την δυνατότητα να μιλήσουν αυτοί που δεν έχουν την δυνατότητα να ακουστούν.

Πόσο σχετική με τις σπουδές σου είναι η μέχρι τώρα επαγγελματική σου καριέρα;

Αυτή την στιγμή η καριέρα μου απέχει από τη δημοσιογραφία, αλλά οι δεξιότητες που απέκτησα στις σπουδές μου είναι πάντα μαζί μου και με βοηθάνε στην καθημερινότητα μου.

Η δημοσιογραφία με βοήθησε να βρίσκω πιο γρήγορα πληροφορίες, να είμαι πιο επικοινωνιακή και να έχω τρόπους να προσεγγίζω όλους τους ανθρώπους.

 

Influencer είναι ιδιότητα ή επάγγελμα;

Πιστεύω πως μπορεί να είναι και τα δύο, αναλόγως πόσο χρόνο είσαι έτοιμος να αφιερώσεις και πόση όρεξη έχεις για το συγκεκριμένο επάγγελμα. Γιατί δεν είναι απλώς να ανεβάζεις post, πρέπει και να εμπνέεις και να αγγίζεις τους ανθρώπους συναισθηματικά.

Πως αισθάνεσαι μετά την πρώτη σου επαγγελματική φωτογράφηση;

Η πρώτη μου επαγγελματική φωτογράφηση ήταν μία απίστευτη και αξέχαστη εμπειρία.

Στην αρχή είχα άγχος και ντρεπόμουν, όμως μόλις συγκεντρώθηκα και χαλάρωσα άρχισα να απολαμβάνω την διαδικασία.


Πως βλέπει μια δημοσιογράφος τον κόσμο του μόντελινγκ;

Η δημοσιογραφία με βοήθησε να δω τον χώρο του μόντελινγκ από άλλη οπτική γωνία. Μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω όχι μόνο την ελκυστική πλευρά του μόντελινγκ αλλά και όλες τις δυσκολίες και κυρίως την πίεση που βιώνουν όλα τα μοντέλα.

Είσαι ικανοποιημένη ως γυναίκα στο σύγχρονο κόσμο; Αισθάνεσαι ασφαλής;

Θεωρώ πως το αίσθημα ασφάλειας εξαρτάται από το περιβάλλον και τον εργασιακό χώρο στον οποίον βρίσκεται η γυναίκα.

Στην περίπτωση μου αισθάνομαι απολύτως ασφαλής στην χώρα και το περιβάλλον που βρίσκομαι.

Η ομορφιά από μόνη της είναι διαβατήριο επιτυχίας;

Η ομορφιά σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο στην κοινωνία και μπορεί να σε βοηθήσει σε συγκεκριμένους τομείς. Για να αποκτήσεις όμως μία μακροχρόνια επιτυχία δεν φτάνει μόνο η εξωτερική ομορφιά, πρέπει να έχεις δυνατό χαρακτήρα, ταλέντο και ακεραιότητα.


Μπορεί η σύγχρονη γυναίκα να ξεφύγει από το «βλέμμα» του άνδρα;

Πιστεύω πως το αντρικό βλέμμα δεν το τραβάει μόνο η εξωτερική ομορφιά αλλά και η ενέργεια που έχεις μέσα σου.

Και πόσο διαφορετικά θα έβλεπε μια γυναίκα πίσω από την κάμερα τις γυναίκες στην πασαρέλα;

Πιστεύω πως μια γυναίκα βλέπει στην πασαρέλα όχι απλώς ένα μοντέλο αλλά κάτι περισσότερο. Μια γυναίκα μπορεί να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του μοντέλου.

Τι σχέδια έχεις για το άμεσο μέλλον;

Τα άμεσα σχέδιά μου περιλαμβάνουν την προσωπική και την επαγγελματική εξέλιξη μου. Συμμετοχή σε καινούργιο διαγωνισμό ομορφιάς και καινούργιες συνεργασίες στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Και πως βλέπεις τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια;

Σε λίγα χρόνια βλέπω τον εαυτό μου πετυχημένη όχι μόνο μόνο επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. Θέλω να έχω μια σταθερή καριέρα , Ενώ ταυτόχρονα να χτίσω μία δεμένη και ευτυχισμένη οικογένεια. 

 

 

Production: "MEDIA WAREHOUSE - GRAND MAGAZINE"

Model: Stella Ganieva

Συνέντευξη: Τάσος Ντερτιλής

Φωτογράφος: Νίκος Ζαχαρόπουλος

Executive producer: Κωνσταντίνος Πανταζώνας

Assistant producer: Γιώργος Ζαχαρόπουλος

Eυχαριστούμε θερμά την εταιρία "Pantazonas Fashion Stores" για την χορηγία των ρούχων

https://pantazonas.gr/el/

Περισσότερες εικόνες στην παρακάτω gallery.