SUMMER VIBES By GRAND MAGAZINE

Καλοκαίρι, η πιο καλή εποχή του χρόνου, το λέει και το όνομά του εξάλλου. Μπορεί το ελληνικό καλοκαίρι να αφήνει «καυτά» σημάδια τα τελευταία χρόνια, εμείς όμως στο Grand Magazine θελήσαμε να πάμε πίσω στο χρόνο, σε μια άλλη γλυκιά αντίληψη του καλοκαιριού, σε summer vibes θετικά και ξένοιαστα.

 

Μπροστά στο φακό μας, σε ένα location εξωτικό και μυστικό αλλά απόλυτα ελληνικό, τέσσερα υπέροχα κορίτσια πόζαραν τυλιγμένα με την αύρα του καλοκαιριού και τον ήλιο να φωτίζει την υπέροχη ομορφιά τους. Η Μαίρη και η Βίκυ Πετεινάρη, η Μελίνα Βραντσιάν και η Ειρήνη Κουρτικάκη μοιράζονται μαζί μας τις πόζες τους και απαντούν στο καλοκαιρινό μας ερωτηματολόγιο.

Πάμε λοιπόν για summer vibes και chat.

Η φράση Summer Vibes τι σας φέρνει στο νου?

ΜΑΙΡΗ: Μου έρχεται στο νου η θάλασσα, διασκέδαση, πολλά ταξίδια και χαλάρωση λίγο έξω από την καθημερινότητα.

ΒΙΚΥ: Η φράση summer vibes είναι η αίσθηση της ελευθερίας και της χαλάρωσης που νιώθουμε όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Είναι η αίσθηση που μας κάνει να ενεργοποιούμαστε. Αυτή η φράση προάγει τον ενθουσιασμό, τη δημιουργικότητα και την ευεξία μας .

ΜΕΛΙΝΑ: η φράση summer vibes μου φέρνει στο νου το δροσερό αεράκι της θάλασσας που χτυπάει το μπαλκόνι σου στο εξοχικό που έχεις, μου φέρνει μια εικόνα του εαυτού μου να χαμογελάω και να χαίρομαι τη ζεστασιά του ήλιου και μου φέρνει αμέτρητες αναμνήσεις.

ΕΙΡΗΝΗ: Η φράση summer vibes μου φέρνει στο μυαλό την αίσθηση της χαλάρωσης και της ανεμελιάς καθώς και της καλοπέρασης, μακριά από τα μέρη που μας καταπιέζουν στην καθημερινότητα.

Όταν σας καλούν για φωτογράφηση τι προτιμάτε περισσότερο, studio ή location?

ΜΑΙΡΗ: Και τα δύο μου αρέσουν αλλά προτιμώ περισσότερο location επειδή βλέπεις διάφορα και πανέμορφα μέρη.

ΒΙΚΥ: Location

ΜΕΛΙΝΑ: Προτιμώ πιο πολύ τις φωτογραφίσεις με location διότι οι περισσότεροι επαγγελματίες φωτογράφοι διαλέγουν πολύ ωραία μέρη για να γίνει η φωτογράφιση και είναι μέρη που άλλες φορές μπορεί να μην είχες την ευκαιρία να επισκεφτείς.

ΕΙΡΗΝΗ: Όταν με καλούν σε φωτογραφίσεις η προτίμηση μου είναι πάντα ένα location καθώς ένα όμορφο τοπίο, σε συνδυασμό με τα εκάστοτε διαφημιζόμενα είδη, μπορεί να φέρει μια όμορφη αντίθεση χρωμάτων και πανέμορφες εικόνες.

Τι σκέφτεστε όταν ποζάρετε στο φακό?

ΜΑΙΡΗ: Όταν ποζάρω στο φακό το μόνο που σκέφτομαι είναι να βγάλω το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλει ο φωτογράφος μου.

ΒΙΚΥ: Επικεντρώνομαι πολύ στις πόζες μου, θέλω να βγουν ακριβώς όπως τις έχω στο μυαλό μου  

ΜΕΛΙΝΑ:  Όταν ποζάρω στο φακό προσπαθώ να μη σκέφτομαι διότι έτσι ούτε θα αγχωθώ για οποιαδήποτε πόζα πάρω και θα είμαι και πιο χαλαρή μπροστά στο φακό.

ΕΙΡΗΝΗ: Η κάθε μου έγνοια και σκέψη στην όψη του φακού είναι να αναδεικνύω όσο το δυνατόν καλύτερα τον εαυτό μου και το προϊόν.

Πως ήταν η εμπειρία σας από τη συγκεκριμένη φωτογράφηση?

ΜΑΙΡΗ: Η συγκεκριμένη φωτογράφηση ήταν πολύ ωραία εμπειρία, ο φωτογράφος ήταν εξαιρετικός και με έκανε να νιώθω υπέροχα

ΒΙΚΥ: Ήταν μια υπέροχη φωτογράφιση, όλα ήταν πολύ όμορφα, το κλίμα, τα κορίτσια, η συνεργασία με τον φωτογράφο, όλα έληξαν ευχάριστα.

ΜΕΛΙΝΑ: Η εμπειρία μου από τη συγκεκριμένη φωτογράφιση που κάναμε ήταν αξέχαστη καθώς και τα μέρη όπου φωτογραφηθήκαμε ήταν πολύ γραφικά αλλά και τα υπόλοιπα μοντέλα και ο ίδιος ο φωτογράφος έκαναν την φωτογράφιση ακόμα πιο διασκεδαστική καθώς κάναμε και τις πλάκες μας, γελάσαμε, βουτήξαμε λιγάκι και στη θάλασσα.

ΕΙΡΗΝΗ: Η εμπειρία μου στη συγκεκριμένη φωτογράφιση ήταν μοναδική και αξέχαστη, υπήρξε μια άψογη συνεργασία και με τα υπόλοιπα κορίτσια αλλά και με τον φωτογράφο καθώς επικρατούσε ένα κλίμα θερμό, επαγγελματικό και χαρούμενο.

Καλλιστεία και ανταγωνισμός: Υπάρχει μέτρο σύγκρισης στην ομορφιά κάθε κοριτσιού?

ΜΑΙΡΗ: Πιστεύω πως η κάθε κοπέλα έχει κάτι ξεχωριστό και καμία δεν είναι καλύτερη ή κατώτερη απλώς η ομορφιά είναι υποκειμενική όπως και τα γούστα του καθενός

ΒΙΚΥ: Εγώ θα πω πως πάντα θα υπάρχουν καλύτεροι σε συγκεκριμένους τομείς και πάντα θα είμαστε καλύτεροι από κάποιους άλλους. Ας είμαστε όμως αρκετοί για μας αρχικά. Και ας προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε διαρκώς με μέτρο σύγκρισης τον εαυτό μας

ΜΕΛΙΝΑ: Κατά τη γνώμη μου μέτρο σύγκρισης στην ομορφιά κάθε κοριτσιού δεν υπάρχει. Πιστεύω πως δεν υπάρχει διότι η κάθε κοπέλα σε αυτόν τον πλανήτη γεννήθηκε και μεγάλωσε με τη δική της ομορφιά, με μια μοναδικότητα σε οποιοδήποτε κομμάτι.

ΕΙΡΗΝΗ: Δεν θεωρώ πως υπάρχει μέτρο σύγκρισης στην ομορφιά κάθε κοριτσιού, πιστεύω πως ο καθένας έχει τις ιδιαιτερότητες του και αυτό είναι που τον κάνει μοναδικό καθώς η ομορφιά είναι υποκειμενική και όλοι οι άνθρωποι είναι όμορφοι με τον δικό τους τρόπο.

Υπάρχει περιθώριο φιλίας στο χώρο του modeling?

ΜΑΙΡΗ: Εννοείται ότι υπάρχει φιλία στο χώρο αυτό, εγώ για παράδειγμα έχω γνωρίσει αρκετές κοπέλες που μιλάμε ακόμη μέσα από το μόντελινγκ

ΒΙΚΥ: Σίγουρα υπάρχει περιθώριο φιλίας στο χώρο του μόντελινγκ, εγώ προσωπικά όσα κορίτσια έχω γνωρίσει είναι πολύ ευγενικά και κοινωνικά, παρόλο τον «ανταγωνισμό» που θεωρούμε ότι υπάρχει σε αυτόν το συγκεκριμένο χώρο.

ΜΕΛΙΝΑ: Και βέβαια υπάρχει.

ΕΙΡΗΝΗ: Φυσικά και υπάρχει περιθώριο φιλίας στον χώρο του modeling αφού ο καθένας ανταγωνίζεται μόνο τον ίδιο του τον εαυτό. Η εμπειρία μου μέχρι στιγμής στο χώρο με έκανε να παρευρεθώ  με πολύ αξιόλογα άτομα καθώς μου έδωσε την ευκαιρία να βοηθήσω και να βοηθηθώ.

Τι είδους διακοπές σας αρέσουν?

ΜΑΙΡΗ: Μου αρέσουν οι διακοπές σε νησιά, λίγο πάρτι φασαρία, αλλά προτιμώ τα πιο ήσυχα, σε μια πισίνα/θάλασσα να χαλαρώσω με τις φίλες μου. Εξαρτάται βέβαια και από το mood.

ΒΙΚΥ: Κατά τη γνώμη μου δεν έχει σημασία το που θα πάω διακοπές, σημασία έχει η παρέα. Αν η παρέα μου είναι ευχάριστη, όπου και να πάω θα περάσω φανταστικά.

ΜΕΛΙΝΑ: Οι διακοπές που προτιμώ είναι αυτές που ξέρω ότι θα πάω και το πρώτο πράγμα που θα μου περάσει από το μυαλό είναι η λέξη ηρεμία. Ένα μικρό σπιτάκι, απέναντι η θάλασσα ή το χειμώνα ένα βουνό, ηρεμία, το βιβλιαράκι μου, η μουσική μου και ο καθαρός αέρας της φύσης. Μοναδικό!

ΕΙΡΗΝΗ: Το είδος διακοπών που προτιμώ είναι τα ταξίδια αναψυχής. Μου αρέσει πολύ να αλλάζω παραστάσεις και να γνωρίζω καινούργια πράγματα, ανοίγοντας τους πνευματικούς μου ορίζοντες.

Models: Βίκυ Πετεινάρη, Μαίρη Πετεινάρη, Μελίνα Βραντσιάν, Ειρήνη Κουρτικάκη

Φωτογράφος: Νίκος Ζαχαρόπουλος

Συνέντευξη: Τάσος Ντερτιλής

Assistant producer: Γιώργος Ζαχαρόπουλος

 

Περισσότερες εικόνες στην παρακάτω gallery.

 

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία "PARANOIA" για την χορηγία των ρούχων

https://www.paranoia-eshop.gr/

 

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία "BLUE POINT" για την χορηγία των μαγιό

https://bluepointshops.com/

 

Eυχαριστούμε θερμά τo http://www.cristimodels.com  και την κυρία Cristi Krana

 

Eυχαριστούμε θερμά τα https://www.kallisteia.gr/  τον κ. Νίκο Νινιό και τον κ.Τάκη Παπαπαναγιώτου.