The Fabulous Four – Και οι 4 είναι υπέροχες

Παραγωγή: ΗΠΑ 2024 

Διάρκεια: 99 λεπτά 

Είδος: Κωμωδία 

*   

Σκηνοθεσία: Jocelyn Moorhouse 

Πρωταγωνιστούν: Bette Midler, Susan Sarandon, Sheryl Lee Ralph, Megan Mullally, Bruce Greenwood, Renika Williams, Abigail Dolan, David Goren, Kadan Well Bennett, Timothy V. Murphy. 

ΣΥΝΟΨΗ: Τρεις φίλες ταξιδεύουν στη Φλόριντα για να γίνουν παράνυφοι στον γάμο της κολλητής τους από το κολέγιο. Η επανένωση τους θα ξυπνήσει πολλά απωθημένα κατά την διάρκεια ενός τρελού Σαββατοκύριακου που θα τις κάνει να καταλάβουν ότι αυτά που τις ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τις χωρίζουν. 

Τέσσερις 70άρες (προφανώς ευκατάστατες) με άλυτους λογαριασμούς μεταξύ τους, η Φλόριντα ως τόπος εξορίας γερασμένου ταλέντου και το Tik Tok σε σκανδαλώδη τοποθέτηση προϊόντος συνθέτουν μια πολυϊδωμένη «γυναικεία» ιστορία φιλίας με αναμνήσεις από το ένδοξο άτακτο παρελθόν και ίχνη από woke culture αναμεμειγμένα με μηνύματα για την τρίτη ηλικία. Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι είτε το περιεχόμενο μιας δραματικής μελέτης χαρακτήρων ή μιας τρελής σάτιρας των σύγχρονων στερεότυπων. Ούτε το ένα όμως ούτε το άλλο ευδοκιμεί στην άχρωμη αυτή και άνευ κατεύθυνσης ταινία την οποία η Τζόσλιν Μουρχάουζ σκηνοθετεί με εμφανή στόχο την αμοιβή της και τίποτε άλλο. Πλήρης σκηνοθετική μετριότητα, σενάριο αποσπασματικό σαν συρραφή σκηνών από sitcom, χωρίς κανένα βάθος ανάπτυξης χαρακτήρων, επίπεδο μοντάζ που θάβει όλες τις κωμικές ατάκες και ερμηνευτικές υπερβολές και φωνασκίες που προσπαθούν να καλύψουν όλα τα παραπάνω. Αν αυτό είναι αρκετό για μια κωμωδία με τέσσερις πάλαι ποτέ σπουδαίες ερμηνεύτριες τότε δεν μένει παρά να αναρωτηθούμε αν η Φλόριντα είναι ο τόπος αναψύξεως όπου πάει το Χόλιγουντ για να «αναπαυθεί». Παρεμπιπτόντως και για όσες ενδιαφέρονται, το νυφικό της Μπετ Μίντλερ είναι όντως fabulous. 

Διανομή: Spentzos Films 

Στις αίθουσες από 08.08.2024