Perfect Sense - Η Αίσθηση του Έρωτα

Παραγωγή: Βρετανία/Σουηδία/Δανία/Ιρλανδία – 2011

Διάρκεια:  92 λεπτά

Είδος: Ερωτικό Δράμα Φαντασίας

Σκηνοθεσία: David MacKenzie

Πρωταγωνιστούν: Ewan McGregor, Eva Green, Connie Nielsen, Stephen Dillane, Ewen Bremner, Dennis Lawson, Alastair MacKenzie.

Υπόθεση: Η Σούζαν είναι μία επιστήμονας σε αναζήτηση απαντήσεων σε μεγάλα επιστημονικά ερωτήματα, τόσο μεγάλα σε βαθμό που να έχει εγκαταλείψει τα σημαντικά πράγματα της ζωής , όπως η αγάπη. Όταν όμως γνωρίζει τον Μάικλ, έναν ταλαντούχο σεφ, όλα αλλάζουν ξαφνικά. Ενώ η Σούζαν και ο Μάικλ αρχίζουν να βιώνουν πρωτόγνωρα συναισθήματα, σε ολόκληρο τον πλανήτη ο κόσμος αρχίζει να αισθάνεται επίσης περίεργα  μια επιδημία παραλύει σταδιακά τις αισθήσεις των ανθρώπων... Η Σούζαν και ο Μάικλ παρασύρονται σε μια συναισθηματική περιπέτεια, βιώνοντας στιγμές αγνής ψυχικής σύνδεσης. Είναι άραγε ό έρωτας η αιτία ή μήπως η σταδιακή κατάρρευση του κόσμου γύρω τους;

Μια ματιά στο τι σημαίνει να αγαπάς και να αγαπιέσαι σε ταραγμένους καιρούς. Σύμφωνα με το σκηνοθέτη της, τον τολμηρό δημιουργό του «Ημερολόγιου ενός Ηδονοβλεψία» (2007)  η ταινία αφορά περισσότερο την καθημερινότητα και το πως οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις τρομερές αλλαγές που έρχονται στη ζωή τους μέσα από μια καταστροφή, παρά την ίδια την καταστροφή. Πρόκειται για μια ποιητική και μινιμαλιστική εκδοχή μιας ιστορίας κατακλυσμού, χωρίς χολιγουντιανά εφέ αλλά με πολύ σεξ, πάθος και ρομαντισμό.

Διανομή: Seven Films

Στις αίθουσες από 26.04.12.