We bought a Zoo - Ο Ζωολογικός μας κήπος

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2011

Διάρκεια: 124 λεπτά

Είδος: Οικογενειακή Κομεντί

Σκηνοθεσία: Cameron Crowe

Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Sarlet Johansson, Thomas Haden Church, Colin Ford, Maggie Elizabeth Jones, Angus MacFadyen, Elle Fanning, Patrick Fugit, John Michael Higgins, Carla Gallo, Michael Panes, Stephanie Szostak.

Υπόθεση: Ένας πατέρας ο οποίος έχει μείνει χήρος, αγοράζει έναν ερειπωμένο ζωολογικό κήπο ελπίζοντας σε μια νέα αρχή. Ωστόσο έρχεται αντιμέτωπος με αμέτρητα εμπόδια για να καταφέρει να κρατήσει τον ζωολογικό κήπο ανοιχτό, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να βρει το κουράγιο να αφοσιωθεί ξανά στα παιδιά του και στη νέα τους ζωή.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναρίου για το “Almost Famous”, σεναριογράφος-σκηνοθέτης Κάμερον Κρόου επιστρέφει με μια αληθινή ιστορία για την αναζήτηση της ευτυχίας, τη δύναμη της οικογένειας και τον θρίαμβο της ελπίδας. “Ο Ζωολογικός μας Κήπος“ είναι μια στροφή στη θεματολογία του, καθώς στις προηγούμενες ταινίες του, όπως στο “Jerry Maguire” και στο “Almost Famous” καταπιανόταν με βαθιά προσωπικές εμπειρίες: το “Almost Famous” για παράδειγμα, βασιζόταν στις εμπειρίες του Κρόου από την εποχή που δούλευε ως νεαρός ρεπόρτερ για το περιοδικό Rolling Stone - αντιθέτως, αυτή η ταινία είναι βασισμένη στο best seller κάποιου άλλου. «Είναι ένα διαφορετικό είδος ταινίας για μένα, από την άποψη ότι δεν ήταν εξ αρχής προσωπική», επιβεβαιώνει ο Κρόου. «Αυτή η ταινία γεννήθηκε από την επιθυμία να διηγηθούμε την αξιοθαύμαστη ιστορία του Μπέντζαμιν Μι». Η αληθινή περιπέτεια του Βρετανού δημοσιογράφου της Guardian Μπέντζαμιν Μι εξιστορείται στο αυτοβιογραφικό best seller “We Bought a Zoo: The amazing True Story of a Broken-Down Zoo, and the 200 Animals That Changed a Family Forever” στο οποίο βασίστηκε η ταινία.

Αξιόλογη εμπορική αλλά και καλλιτεχνική επιτυχία στην άλλη μεριά του Ατλαντικού (πάνω από 100 εκατ. $ σε εισπράξεις και κυρίως θετικές κριτικές).

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 26.04.12.


Ο Ζωολογικός μας Κήπος - (We Bought A Zoo) -... από Odeon