Repertory για παλιό καλό σινεμά!

Μετά την διαχρονική επιτυχία των εβδομάδων κλασσικού και σπάνιου σινεμά με το «Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι», ο Ηλίας Φραγκούλης του Freecinema ξαναχτυπά (με την καλή έννοια), συστήνοντας μια εταιρεία διανομής όπως εκείνος τη φαντάστηκε και κάνοντας έναρξη με το κλασσικό και σπάνιο High Society.

Παραθέτουμε το δελτίο που μας απέστειλε και ανυπομονούμε για βράδια μαγικά! 

«Εστιάζοντας αποκλειστικά σε επανεκδόσεις ταινιών ρεπερτορίου και με προτίμηση στο κλασικό Χόλιγουντ της χρυσής περιόδου του, η νεοσύστατη εταιρεία REPERTORY παρουσιάζει την πρώτη της επιλογή για το καλοκαίρι του 2024: την «Υψηλή Κοινωνία» (High Society), μία μουσική ρομαντική κωμωδία με τους Μπινγκ Κρόσμπι, Γκρέις Κέλι, Φρανκ Σινάτρα και Λούις Άρμστρονγκ, γεμάτη αξέχαστα τραγούδια του Κόουλ Πόρτερ! Από την 1η Αυγούστου, σε θερινά σινεμά όλης της χώρας.

Οι επαναλήψεις κινηματογραφικών τίτλων ρεπερτορίου στους θερινούς μήνες είχαν ταυτιστεί απόλυτα με τα open-air cinemas της χώρας πριν από πολλές δεκαετίες. Πριν καν υπάρξει η ορολογία των «επανεκδόσεων», μιας πιο «σύγχρονης» αντίληψης των ελληνικών γραφείων διανομής, που εδώ και χρόνια επιλέγουν και (επανα)συστήνουν κλασικά φιλμ σε νεότερες γενιές θεατών.

Πλέον, τις περισσότερες φορές, οι επανεκδόσεις που βλέπουμε στα θερινά σινεμά της Ελλάδας ακολουθούν μια συγκεκριμένη πεπατημένη στερεοτύπων, ενίοτε… εκτός τόπου και χρόνου, βασισμένων κυρίως σε ονόματα σκηνοθετών ή καλλιτεχνική αξία και φήμη που, φυσικά, «μεταφράζεται» σε πληθώρα «αστεριών» αξιολόγησης από την κριτική, δίπλα σε déjà vu επαναλήψεων τίτλων που αποτελούν… «σιγουράκια» για τα ταμεία.

Η REPERTORY δεν έρχεται για να μαζέψει «αστεράκια» ή να παρουσιάσει… μία από τα ίδια, αλλά για να ξαναφέρει την ψυχαγωγία του σινεμά ρεπερτορίου στα θερινά! Βασικό μας μέλημα είναι η επιστροφή σε έργα απολαυστικά, που το κοινό έχει ξεχάσει να θαυμάζει στη μεγάλη οθόνη. Χολιγουντιανές παραγωγές κορυφαίων studios, με πρωταγωνιστές παντοτινούς stars, θέαμα που ταιριάζει σε τούτη την εποχή του χρόνου και μπορεί να ευχαριστήσει τους θεατές με αδιαμφισβήτητο entertainment value.

Στόχος της REPERTORY είναι να διανέμει λιγοστές και πραγματικά επιλεγμένες ταινίες κάθε καλοκαίρι, ξεκινώντας από φέτος με μία έγχρωμη παραγωγή της δεκαετίας του 1950 η οποία δίνει το στίγμα των προθέσεών μας. Ένα χαρούμενο και glamorous ποδαρικό που νοσταλγεί τη γοητεία του παλιού Χόλιγουντ».

Σύντομα θα έχουμε περισσότερα για την…Υψηλή Κοινωνία.