Bad Boys: Ride or Die

Παραγωγή: ΗΠΑ 2024 

Διάρκεια: 115 λεπτά 

Είδος: Περιπέτεια 

* ½ 

Σκηνοθεσία: Adil El Arbi & Bilall Fallah 

Με τους: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Paola Núñez, Eric Dane, Ioan Gruffudd, Jacob Scipio, Melanie Liburd, Tasha Smith, Rhea Seehorn, Tiffany Haddish, Joe Pantoliano, DJ Khaled, John Salley, Bianca Bethune, Quinn Hemphill. 

ΣΥΝΟΨΗ: Όταν ο μακαρίτης αρχηγός της Αστυνομίας του Μαιάμι ενοχοποιείται άδικα για συνεργασία με τα καρτέλ των ναρκωτικών, τα δύο περιβόητα «Κακά Παιδιά» του τμήματός του ορκίζονται να αποκαταστήσουν τη φήμη του. Αλλά όσο πλησιάζουν την αλήθεια, ο Mike και ο Marcus παγιδεύονται οι ίδιοι και καταλήγουν φυγάδες από την Αστυνομία και επικηρυγμένοι από τα καρτέλ. Τότε αναλαμβάνουν δράση όπως μόνο αυτοί ξέρουν… 

Δράση και χιούμορ, ατάκες και ξύλο, ξέφρενο μοντάζ και αισθητική στα όρια του videogame χαρακτηρίζουν την τελευταία προσθήκη στο πολύχρωμο, σχεδόν καρτουνίστικο, σύμπαν του «ζεύγους» Smith & Lawrence. Θα λέγαμε ότι θα είχαμε μια από τα ίδια αν δεν υπήρχαν αυτή τη φορά τα εσωτερικά αστεία με τις πρόσφατες «περιπέτειες» του κυρίου Smith που χαστουκίζεται επανειλημμένα στη διάρκεια της ταινίας, μήπως και ξεφύγει από κάποιον θεατή το punchline. Σκηνοθέτες και συντελεστές μοιάζουν να περνούν περίφημα κάνοντας ακριβή πλάκα με πρόσχημα μια τετριμμένη αστυνομική ίντριγκα που χωρίς τα εκατό εκατομμύρια του budget θα περνούσε στα ψιλά κάθε πλατφόρμας. Μέχρι και ο πολύς Michael Bay την είδε Χίτσκοκ και κάνει μια cameo εμφάνιση σε μια σκηνή δράσης!

Η αλήθεια είναι ότι μερικές σκηνές λειτουργούν αρκετά καλά κωμικά, βασισμένες στην δοκιμασμένη χημεία των πρωταγωνιστών, όπως η εισαγωγική σκηνή με το ψιλικατζίδικο και τη ληστεία ενώ άλλες βυθίζονται στο κοινότυπο σχήμα εξυπνάδες-πιστολίδι-κυνηγητό με αυτοκίνητα. Το λούστρο της παραγωγής-σήμα κατατεθέν του Jerry Bruckheimer και το «αχτύπητο» soundtrack που ανεβάζει την αδρεναλίνη συνδυάζονται σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις  από ένα κουρασμένο sequel που στάζει αισθητική 90s σε ένα κόσμο που την έχει ξεπεράσει προ πολλού. Ούτε για vintage.    

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 06.06.2024