Ιστορίες Καλοσύνης στο προσεχές Φεστιβάλ Καννών

O Γιώργος Λάνθιμος, λίγο μετά τα τέσσερα βραβεία Oscar για το «Poor Things», επιστρέφει στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών για την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Ιστορίες Καλοσύνης» (Kinds of Kindness) φυσικά με την Emma Stone αλλά και με τους Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie και Hunter Schafer. 

Οι «Ιστορίες Καλοσύνης» είναι ένα τρίπτυχο παραμύθι, που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης. 

Η ταινία σηματοδοτεί την τέταρτη συμμετοχή ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου και του σεναριογράφου Ευθύμη Φιλίππου σε διαγωνιστικό τμήμα του σημαντικότερου κινηματογραφικού Φεστιβάλ στον κόσμο. Κάνοντας το ντεμπούτο του πριν από δεκαπέντε χρόνια, το 2009, ο Γιώργος Λάνθιμος κέρδισε για πρώτη φορά τη διεθνή προσοχή με την ταινία «Κυνόδοντας» (Dogtooth), που κέρδισε το βραβείο Un Certain Regard στο 62ο Φεστιβάλ Καννών. Ακολούθησε το 2015 η πρεμιέρα της πρώτης αγγλόφωνης ταινίας του «Ο Αστακός» (The Lobster), η οποία κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ. Η πιο πρόσφατη εμφάνιση του Λάνθιμου στις Κάννες ήταν το 2017, όπου έκανε πρεμιέρα η ταινία «Ο θάνατος ενός ιερού ελαφιού» (The Killing of the Sacred Deer), η οποία και κέρδισε το βραβείο καλύτερου σεναρίου. 

Η συνεργασία στο σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου αλλά και το teaser που έχει κυκλοφορήσει προδιαθέτουν για αλλόκοτες επιστροφές σε weird μονοπάτια… 

Μετά την προβολή στο Φεστιβάλ Καννών, οι «Ιστορίες Καλοσύνης» θα κυκλοφορήσουν πρώτα στην Ελλάδα, σε παγκόσμια πρεμιέρα, στις 30 Μαΐου από τη Feelgood Entertainment. Το ότι θα μετράμε τις μέρες μέχρι τότε θεωρείται αυτονόητο!

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ (Kinds of Kindness) 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος 

Πρωταγωνιστούν: Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie & Hunter Schafer 

Δείτε και ξαναδείτε παρακάτω το teaser